Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Wenger vända den dåliga trenden eller blir det ett trist NLD?

Wenger: "En plats i titelstriden står på spel"

lör 5 mar 2016 kl 00:43

Tottenham har 54 poäng. Arsenal 51. Idag möts klubbarna på White Hart Lane. Arsene Wenger säger att en plats i titelstriden ligger i potten.

Arsenal har aldrig hamnat efter Tottenham i tabellen sedan Arsene Wenger kom till Arsenal 1996. Men nu är Spurs före i tabellen.
Eftermiddagens möte på White Hart Lane är hyperviktigt.
- Båda lagen fightas där uppe så hypen är naturlig. Största derbyt någonsin, jag vet inte hela historien, men det är en stormatch, det är säkert. Det är en väldigt viktig match för båda lagen och vi har bra facit mot Tottenham som vi gärna behåller. Det är svårt att säga vad som kommer att hända nu. Kanske är den här matchen den enda där en plats i titelstriden står på spel, säger Wenger.

Behöver ni vinna för att vara kvar i titelracet?
- Vi vill vinna. Matematiskt kan du se det hur du vill, men det är ett måste ja. Resultaten är så oförutsägbara så att den högst utbildade matematikern kommer få svårt att hitta en modell som fungerar.

Alexis Sanchez sade efter den tunga förlusten mot Swansea att Arsenal saknar självförtroendet för att kunna vinna ligan.
Wenger fick svara på om han märker av att det är ett sargat lag med dåligt självförtroende.
- Nej, jag ser inte det. Jag ser att spelarna är väldigt besvikna efter matchen i onsdags. Jag skulle bara vilja komma tillbaka till den matchen, när vi har sett den igen. Vi har lite otur för andra målet är offside. Och vid deras första mål ska vi ha frispark för Özil som inte ges. Så även om vi bara kan se på oss själva så gick allt emot oss i onsdag.

Arsenal har inte vunnit sedan 14 februari då Danny Welbeck avgjorde toppmötet med Leicester City i slutsekunderna.
Sedan har det blivit ligaförluster mot Manchester United och Swansea, CL-förlust mot Barcelona och 0-0 mot Hull i FA-cupen.