Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis fixade 2-2 och poäng för Arsenal, med tio man, på WHL.

Arsenal klarade kryss med tio man

lör 5 mar 2016 kl 15:45

Det var klassisk derbydramatik när Arsenal trots tio man lyckades rädda en poäng på White Hart Lane.

Wenger ställde upp med en något överraskande startelva då, förutom väntade ändringen att Ospina ersatte Cech i kassen, Elneny, Gibbs och Welbeck startade på bekostnad av Campbell, Monreal och Giroud.
Det var hemmalaget som inledde bäst med tuff press på Arsenal och högt tempo. Kane hade ett par skottförsök redan under de första fem minuterna, men utan att vålla Ospina några större problem. Arsenals försvarsspel såg oroväckande darrigt ut.

The Gunners hade svårt att etablera något anfallsspel framförallt på grund av slarv i passningsspelet. De gånger det såg farligast ut var när Arsenal kom i kontringslägen då Welbeck var nära att rinna igenom flera gånger.
Matchens första riktigt farliga målchans kom sedan Tottenhams Walker hittat en fristående Lamela framför målet och han styrde bollen mot mål. Ospina var snabbt nere och fick fingertopparna på bollen. En mycket bra räddning.

Halvleken såg ut att sluta mållöst, men ett lysande anfall från Arsenal ledde till 0-1. Welbeck kom loss på vänsterkanten och tog sig in i straffområdet. Bellerin fyllde på i bortre delen av straffområdet och såg ut att ha bra skottläge. Istället för att skjuta passade han dock bollen till Ramsey framför mål som mycket tjusigt klackade bollen via Lloris fingertoppar i mål.

Arsenal höll uppe spelet bra under andra halvlek, men efter tio minuter förändrades förutsättningarna rejält. Kane kom i en halvkontring på vänsterkanten och Coquelin satsade slarvigt i en glidtackling mot honom. Den redan varnade fransmannen missade bollen och tog bara spelaren. Domare Oliver hade inget annat val än att ge honom en andra varning.
Tottenham fick ny kraft av detta, och efter ett par riktigt heta chanser fick hemmalaget hål på Ospina efter en hörna. Bollen damp ner hos Alderweireld som fick in 1-1.
Ett par minuter senare var matchen vänd. Tveksamt försvarsspel av Mertesacker vid hörnflaggan ledde till att Kane fick bollen på vänsterkanten. Han avancerade in i banan och sköt ett mycket välplacerat skruvat skott från snäv vinkel och bollen gick via den bortre stolpen in i mål.

Arsenal var givetvis chockat, och såg ut som ett slaget lag. Långsamt började laget äta sig tillbaka in i matchen och började få tag i bollen igen. Mertesacker bröt ett uppspel vid mittlinjen och bollen gick till Bellerin på högerkanten och han hittade Alexis i djupled. Chilenaren sköt med högerfoten och bollen letade sig in bakom Lloris - kvitterat.
Resten av matchen blev en nagelbitare. Det skapades chanser åt båda hållen. Bland annat var Gabriel några decimeter från att skicka in bollen i eget mål med en präktig snedträff, men bollen gick precis över ribban. Med bara minuter kvar rann Ramsey igenom i vad som såg ut som ett friläge, men en Spursback hann ifatt och täckte till hörna.

Matchen slutade 2-2 och Arsenal är kvar på tredje plats, tre poäng bakom Tottenham.