Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Francis Coquelin får rött kort efter vad Wenger kallar ett rejält misstag.

Wenger: "Det var ett rejält misstag"

lör 5 mar 2016 kl 16:08

Arsene Wenger tycker inte att Francis Coquelin svek laget med sitt röda kort, men att han gjorde ett rejält misstag. Ett misstag som kostade Arsenal tre poäng.

Arsene Wenger tycker att Arsenals spel borde ha räckt till seger idag, och besviken över att bara få med sig en poäng från White Hart Lane.
- En poäng är inte tillräckligt idag, för vi visade med spelet att vi hade kunnat ta alla tre. Vi får titta på oss själva, för vi gjorde ett rejält misstag vid 0-1 och var tvungna att spela med tio man. De gjorde 2-1 snabb, men vi svarade fantastiskt trots tio mot elva. Vi gjorde den insats vi hade hoppats på, men trots det lämnar vi matchen med en känsla av besvikelse, säger Arsenalmanagern till Viasat Sport.
- Jag är besviken över resultatet, men inte över spelarnas attityd och insats.

Wenger tycker inte att Francis Coquelin svek laget med sitt röda kort, men han var mycket tydlig med att påpeka att det var en svag insats av mittfältaren när han kapade Harry Kane i inledningen av andra halvlek och drog på sig sitt andra gula kort.
- Jag tror inte att han gjorde tacklingen för att svika laget men det var självklart ett misstag. Han ville hjälpa laget, men ibland när man försöker hjälpa laget kan det bli precis tvärtom.

Trots att det bara blev en poäng ser Wenger positivt på att Arsenal lyckades stoppa Tottenham från att dra ifrån ännu mer i tabellen.
- Det känns inte som en förlust, för en förlust är en förlust och oavgjort är oavgjort. Vi har med oss en poäng och hade vi förlorat skulle vi ha varit sex poäng bakom Spurs men nu är det bara tre. Det är en enorm skillnad.