Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

USA-resan del 8: Miami ASC

lör 12 mar 2016 kl 00:05

Turnén över Arsenal America fortsätter med ett stopp hos Floridas största, Miami Arsenal Supporters Club.

Efter besöket hos Arsenal NYC kändes det som att man sett allt men det finns över 40 klubbar kvar av Arsenal America att besöka. Därför var det självklart att bocka av den största lokala klubben i Florida i samband med matchen mot Manchester United. Miami Arsenal skulle leverera trots resultatet i den viktiga matchen.

Supporterklubben är fortfarande väldigt ung men har vuxit enormt de senaste åren. Chris Allan, en engelsman och tidigare säsongskortsinnehavare under elva års tid som hittat kärleken i USA, startade klubben under säsong 2013/14. Han hade ingen aning om mängden supportrar för Arsenal som fanns i Miami och inga förväntningar på hur stora man kunde bli. Vid varje match samlas man på Elwoods Gastro Pub som ligger mitt i downtown Miami. Det är en engelsk pub med en engelsk ägare så han förstår passionen och öppnar alltid puben även vid de tidiga matcherna med avspark 07.45 lokal tid.

Idag är Chris Allan ännu president för Miami Arsenal och vid sin sida har han Co-Founder, John Arroyo. Utöver de har man även en styrelse bestående utav sex medlemmar som styr över klubbens interna 500 medlemmar. 500 anmälda Gooners i Miami efter endast tre säsonger - det är stort! Framgångarna i FA-Cupen har definitivt varit en bidragande faktor för intresset kring klubben. Vid förra säsongens final slog man rekord i uppslutning på Elwoods Pub då man fyllde lokalen med 150 personer samt hade en TV utomhus för ytterligare 30-40 personer. Sammanlagt upp emot 200 Gooners firade cupguldet tillsammans i Miami. Normalt är man dock mellan 40 och 50 på träffarna. Men vid de större matcherna kommer man närmare 100 personer och man får då skapa en ståplatssektion inne på puben på grund utav brist på utrymme och sittplatser.

Flertalet utav Miami Arsenals medlemmar kommer i juli att resa till västkusten för Arsenals försäsongsmatcher i Kalifornien. När klubben gjorde sin förra turné i USA med matchen i New York organiserade man en gruppresa och tio personer såg matchen på plats tillsammans. I Miami finns det en fantastisk gästvänlighet, bra organisation och härligt engagemang, precis som i New York. Detta är en anledning till att jag tror att klubben kan växa enormt under de kommande åren.

Många svenskar besöker även Miami precis som New York så tveka inte på att besöka Elwoods i downtown på en matchdag.
Alla Arsenal välkomnas med öppna armar!