Medlemmar: 6218 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Elneny skriker ut sin frustration efter en missad målchans.

Arsenal ute ur cupen efter nytt fiasko

sön 13 mar 2016 kl 16:37

Arsenal kommer inte försvara FA-cupen ännu en gång. Det står klart sedan Watford slog Arsenal med 1-2 på Emirates.

Matchen
Det var en match där Arsenal skapade flest chanser i den första halvleken. Elneny hade två mycket fina lägen där han åtminstone borde ha gjort ett mål. Watford stack emellan med kontringar, men slarvade i passningsspelet och skapade ingen riktig farlighet. Arsenal fick ett mål tveksamt bortdömt för offside sedan Giroud nätat och Gabriel ska vara glad för att ha kommit undan med en elak tackling på Deeney utan att ens bli varnad.

I inledningen av andra halvlek tog gästerna ledningen med sin första riktiga målchans. Watford fick ett inkast vid hörnflaggan och bollen gick in till Ighalo som tämligen enkelt vände bort Gabriel och placerade in 0-1. Efter en dryg timmes spel gjorde Watford 0-2. Deeney utmanade Arsenals backlinje och tog sig an Mertesacker i straffområdet. Tysken täckte men Deeney vände om och spelade tillbaka bollen till Guedioura som sköt ett stenhårt skott som borrades in i nättaket.

Arsenal jagade kvittering under resten av matchen, men Watfordförsvaret kontrollerade Arsenals rätt tama försök till kvittering. Med två minuter kvar av ordinarie tid hittade dock Özil fram till inhoppande Welbeck som lade in bollen i mål. Arsenal hade även ett skott i stolpen genom Iwobi innan Welbeck brände returen i bra läge.

Kommentar
Återigen viker Arsenalspelarna ner sig. Det finns så mycket att ifrågasätta i det här laget just nu men det mest akuta måste naturligtvis vara mentaliteten. Just nu kan laget inte hantera motgångar alls, och så fort Watford fick ledningsmålet var känslan att Arsenal inte skulle orka vända. När sedan tvåan kom blev uppförsbacken oöverstiglig. Det finns uppenbart inga karaktärsspelare som kan få med sig övriga när det går tufft, utan det känns som att de istället förstärker frustrationen hos varandra och skapar mer negativ energi. Visserligen orkade laget jobba in en boll i slutet och var bara ett stolpskott från omspel - men att överhuvudtaget hamna i 0-2-underläge är för dåligt.

Försvarsspelet är också ett problemområde just nu. Innerbackarna har gått bort sig helt och hållet i några matcher nu och när man möter lag från Premier League blir man straffad då. Det var tydligt mot såväl Manchester United, Swansea som idag. Wenger och Bould har en enorm utmaning att få ordning på det där under avslutningen av säsongen.

Framåt är det också tydligt att någonting inte stämmer. Visst skapas det målchanser, och de fyra målen mot Hull ska man inte snacka bort antar jag, men målen saknas. Giroud kommer inte till, Alexis är bara en skugga av sitt jag från fjolårssäsongen och Özil får ingen hjälp och ser alltmer frustrerad ut för varje match. Problemet är att spelet framåt i match efter match läses sönder av motståndarna och när spelare som Alexis och Özil inte lyckas göra något oväntat kommer Arsenal inte igenom. Då har man heller definitivt inte råd att missa sådana chanser som Elneny hade i första halvlek. Den enda anfallaren som är i form är Welbeck, men inte ens han lyckades utnyttja den sista öppna målchansen idag.

Den senaste månaden har varit vidrig ur ett supporterperspektiv, och när nu säsongen sista chans - för jag kan inte tänka mig att det här laget ska orka utmana i ligan - till en trofé försvann når besvikelsen nya nivåer. Jag kan köpa om Arsenal förlorar mot Barcelona för det är ett bättre fotbollslag, men när vi förlorar hemma mot Swansea och Watford - då är det inte för att motståndarna är överlägsna. Det är för att Arsenal underpresterar å det grövsta. Det gör mig bottenlöst besviken, och galet förbannad.
Fy fan.