Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alves både hyllar och sågar Alexis Sanchez.

Alves: "Alexis passade inte in och Arsenal är veka"

ons 16 mar 2016 kl 14:32

Barcelonahögerbacken Dani Alves hyllar Alexis Sanchez som en fantastisk spelare, men säger samtidigt att anledningen till att han inte lyckades i klubben var att han inte förstod lagets sätt att spela fotboll.

Alexis Sanchez spelade i Barcelona mellan 2011 och 2014 innan han flyttade till London och Arsenal.
Chilenaren nätade 38 gånger på 88 matcher och bland annat ett ligaguld.
Men när Barca skulle köpa in Luis Suarez från Liverpool "offrades" Sanchez.
Dani Alves säger att Alexis inte riktigt lyckades i klubben för att inte förstod lagets sätt att spela fotboll.
- Alexis misslyckades inte i Barcelona, men det är svårt att spela här för du måste förstå spelidén. Han är en fantastisk spelare och jag visste hela tiden att han skulle lyckas när han lämnade oss, speciellt när han gick till en klubb där han fick ha huvudrollen. Han är den typen av spelare som behöver det, säger Alves till Daily Mail.

- I slutändan så behöver du ha en huvudperson, men du måste förstå det. I Barcelona räcker det inte att bara vara en bra spelare. Du behöver ha stor förståelse för sättet Barcelona spelar på. Gör du det så kan du ha en lång karriär här. De här som kommer och går behöver inte vara dåliga spelare. De flyttar och visar att det är bra spelare, men i Barcelona räcker det inte med att bara vara bra.

Alves säger också att han blev glad över att lottas mot Arsenal i Champions League. Brassen tycker att The Gunners är "soft" och "weak".
- Vi var glada över lottningen. Arsenal har kvaliteter men saknar karaktär och mental styrka, säger Alves till Mirror.