Medlemmar: 8825 st.

Arsenal lyckades inte stoppa Messi och kompani ikväll heller.

Stark insats räckte inte mot Barcelona

ons 16 mar 2016 kl 22:50

Arsenal gjorde en bra insats mot Barcelona men det hjälpte föga när hemmalaget vann med 3-1.

Matchen:

Arsenal gjorde en rätt bra första halvlek men, som så många gånger förr, saknades skärpan i avsluten. Arton minuter in kom målet som inte fick komma. Laurent Koscielny drällde med bollen vilket straffade sig. Luis Suarez hittade Neymar i djupet som enkelt kunde rulla in 1-0. Efter målet skapade Arsenal flera bra lägen. Både Elneny och Sanchez hade fina lägen att sätta kvitteringen men fick inte skottet respektive nicken på mål. En omdiskuterad situation uppstod när Alex Iwobi föll i straffområdet. Att döma av reprisen touchade Mascherano Iwobi med knäet vilket fick till följd att Iwobi slog ihop fötterna och ramlade.

Den andra halvleken fick en drömöppning för Arsenal när Alexis Sanchez fem minuter in spelade bollen snett inåt bakåt till Mohamed Elneny. Egyptiern placerade snyggt in 1-1 i krysset. Sitt första mål för klubben. En liten strimma hopp tändes hos Arsenalsupportrarna och kort efter fick Danny Welbeck ett bra läge att göra 2-1. Mascherano kunde dock bryta i sista stund. I den 65:e minuten släcktes det lilla hopp som uppkommit när Luis Suarez tryckte in 2-1 med en volley upp i krysset. I slutminuterna fastställde Messi slutresultatet 3-1.