Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alisher Usmanov vill behålla Arsene Wenger.

Usmanov: "Arsene måste stanna"

fre 25 mar 2016 kl 19:47

Arsenals näst största ägare, oligarken Alisher Usmanov har uttalat sig i rysk tv om läget i Arsenal.

Efter att ha åkt ur både FA-cupen och Champions League på kort tid samt tappat i titelstriden i Premier League har återigen diskussionen om Arsene Wengers vara eller inte vara dykt upp. Arsenals huvudägare Stan Kroenke uttalar sig väldigt sällan om Arsenal men en som däremot ofta har något att säga är Alisher Usmanov. Red & White Holdings äger 30 % av aktierna i Arsenal och Usmanov äger nu bolaget till 100 % efter att ha köpt ut sin partner Farhad Moshiri. Usmanov äger nu 100 % av aktierna i Red & White Holdings medan Moshiri istället köpte 49,9 % av aktierna i Everton. Usmanov har nu uttalat sig i rysk tv om Arsene Wenger och Arsenal.

- Arsenals resultat är stabila och de är alltid bland topplagen i Premier League. Det grår dock upp och ned inom idrotten. Klubben måste behålla sin största symbol och mest värdefulla tillgång - Arsene Wenger, ska ryssen ha sagt enligt rapporter i brittisk media.

- Misslyckandena har förföljt Arsenal de senaste åren, de lyckas inte vinna Premier League, vilket har lett till visst missnöje med Wengers position i klubben, fortsatte Usmanov.

Usmanov menade att Wenger själv ska få bestämma när och hur han ska lämna klubben.
- Arsene Wenger är en stor tränare och klubben måste ge honom möjligheten att planera för sin efterträdare, den dag han tycker det är dags. Det är väldigt viktigt för Arsenal att behålla de principer som lade grunden för framgången. Arsenal behöver Arsene, avslutade Usmanov.

Alisher Usmanov har visserligen inget att säga till om i Arsenal men inget så här långt tyder på att Stan Kroenke tänker annorlunda i denna fråga.