Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özil gjorde sitt 19:e landslagsmål.

Özil målsskytt mot Italien

tis 29 mar 2016 kl 23:05

Mesut Özil rundade av målskyttet för Tyskland när världsmästarna besegrade Italien med 4-1. Han var en av många Arsenalspelare på landslagsuppdrag på tisdagen.

Tyskland, som tappade 2-0-ledning till 2-3-förlust mot England i lördags, gjorde processen kort mot Italien i kvällens landskamp i München. Kroos öppnade målskyttet för hemmalaget innan Draxler och Hector ökade på. Özils mål kom på straff i den 75:e minuten. Arsenalmittfältaren spelade 90 minuter såväl mot Italien som mot England.

Theo Walcott fick hoppa in i den andra halvleken när England inte lyckades följa upp segern mot Tyskland, utan istället förlorade med 1-2 mot Holland på Wembley. Danny Welbeck, som spelade drygt 70 minuter mot tyskarna, satt på bänken hela matchen.

Frankrike mötte Ryssland på hemmaplan och vann matchen med 4-2. Olivier Giroud, som startade matchen samt gjorde ett mål när Frankrike besegrade Holland i fredags, hoppade in med tio minuter kvar. Laurent Koscielny var inte med i matchtruppen mot Ryssland, men spelade 90 minuter mot Holland.

I en kvalmatch till afrikanska mästerskapen mötte Mohamed Elnenys Egypten Alex Iwobis Nigeria. Det blev Elneny som fick fira då hemmalaget vann med 1-0. Arsenals senaste nyförvärv spelade hela matchen medan Iwobi fick nöja sig med ett inhopp med kvarten kvar att spela.

I det sydamerikanska VM-kvalet till VM i Ryssland mötte Colombia Ecuador hemma i Barranquilla. David Ospina vaktade målet, precis som i segermatchen mot Bolivia i torsdags, när Colombia vann med 3-1.

Alexis Sanchez och Joel Campbell spelade också 90 minuter när Chile och Costa Rica besegrade Venezuela respektive Jamaica.