Medlemmar: 8513 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger hoppas på att Jack Wilshere får spela EM.

"Bra om Wilshere är med i EM"

fre 1 apr 2016 kl 14:02

Arsene Wenger hoppas att Jack Wilshere finns med i Roy Hodgson EM-trupp i sommar. Det är inget vågspel att ta ut engelsmannen hävdar Arsenalmanagern.

Jack Wilshere är på väg tillbaka efter sitt långvarig skadeuppehåll, och nu talar det mesta för att han kommer göra comeback innan säsongen är slut. Det gör honom också tillgänglig för spel i sommarens EM-slutspel.
Något som Arsene Wenger välkomnar.
- Du vill alltid att dina spelare ska vara med och tävla. Som fotbollsspelare vill man alltid vara med på toppnivå och det viktiga för Jack, som är tillräckligt frustrerad, är att han får tillbaka självförtroendet. Det är viktigt för för honom att vara med och spela i EM och det är viktigt att ha en spelare av hans kvalitet tillgänglig, säger Arsenalbossen.

Det har pratats om att det vore en chansning att ta med mittfältaren i truppen, men det håller inte Wenger med om.
- Om han är helt fit är det inget vågspel. Som förbundskapten kan du chansa med en spelare med verkligen inte med fem. Roy Hodgson måste se på helheten. Jag är försiktig med Jack och för att han ska vara tillbaka helt och hållet kommer det ta några veckor. Så fort han är helt redo kommer han vara tillgänglig för Arsenal och England.

Wenger uppger också att Alex Oxlade-Chamberlain har chans att vara med i EM.
- Han borde vara tillgänglig. För tillfället springer han inte, men det är ingen oro runt honom. Han håller på och återhämtar sig från ligamentskadan.