Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Serge Gnabry är tillbaka ifrån sin utlåning hos West Bromwich och återhämtar sig ifrån en skada.

Förlust för U21 i viktig match

lör 2 apr 2016 kl 13:48

Arsenal U21 spelade borta mot Blackburn Rovers under fredagskvällen. Där förlorade man en chans till att seriöst haka på toppstriden. Serge Gnabry spelade 77 minuter och närmar sig full comeback efter sin skada.

Steve Gattings mannar reste norrut för match mot Blackburn Rovers på Leigh Sporta Village. Där gjorde han fyra ändringar i sin startelva ifrån senaste matchen borta mot Aston Villa i maj. Serge Gnabry gick upp en extra nivå i sin rehabilitering med mer speltid. Kostas Pileas och Josh Dasilva gjorde båda debut på U21-nivå samtidigt som Krystian Bielik återvände till det centrala mittförsvaret. Många ordinarie startspelare vilades för denna match då en semifinal i FA Youth Cup mot Manchester City väntar på måndag.

Arsenal öppnade matchen starkt och hade mycket bollinnehav. Dock så skulle det dröja sjutton minuter in i matchen innan första skottet på mål ifrån något utav lagen kom. Den gången var det även ifrån hemmalagets sida. Ett utav årets utropstecken i Arsenals akademi, Donyell Malen, hade efter det ett skott strax över men det var Rovers som skulle ta ledningen senare. Sju minuter före paus slarvade The Gunners i sitt markeringsspel och Lavelle nickade in 1-0.

Blackburn var även heta i att ta tag i taktpinnen även i den andra halvleken. Målet innan paus måste ha kommit som en chock för Arsenalspelarna. Hemmalaget var det mer dominanta laget överlag under den andra halvan utav matchen. Steve Gatting försökte med allt och slängde in Eddie Nketiah för sin debut. Engelsmannen som tidigare spelat för Chelsea hade en bra inflytelse på laget men man räckte ändå inte till denna dag. Rovers försvarade sig på ett smart sätt och vann rättvist även om man kanske inte spelar den roligaste fotbollen.

På måndag väntar alltså semifinal och returmöte med Manchester City i FA Youth Cup. Arsenal har ett underläge med 1-2 att hämta upp ifrån det första mötet i Manchester. Semifinalen på måndag spelas 20.45 på Emirates Stadium och den kommer att sändas live på Arsenal Player.

Blackburn Rovers U21 v Arsenal U21 1-0

Mål: 1-0 Lavelle (38).

Så spelade Arsenal:

Ryan Huddart – Tafari Moore, Krystian Bielik, Julio Pleguezuelo, Kostas Pileas – Marcus McGuane, Josh DaSilva – Ben Sheaf, Serge Gnabry, Dan Crowley - Donyell Malen.

Avbytare: Hugo Keto, Marc Bola, Aaron Eyoma, Eddie Nketiah, Savvas Mourgos.