Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal och Chris Willock gick inte till final i FA Youth Cup.

Uttåg för Arsenal i FA Youth Cup

tis 5 apr 2016 kl 04:40

Arsenal lyckades inte vända underläget som man hade med sig ifrån Manchester i kvällens ungdomsmatch på Emirates. U18 utslaget i semifinal.

4500 personer fanns på plats på Emirates Stadium under måndagskvällen när Arsenals ungdomar spelade semifinal i FA Youth Cup mot Manchester City. Detta var returmötet efter att de ljusblå segrat med 2-1 på Manchester Academy Arena för två veckor sedan. Med support ifrån hemmafansen i London fanns det ändå hopp om avancemang till finalen innan matchen.

Det verkade även som att Steve Gattings lag trodde på det och startade matchen på ett fantastiskt sätt. Redan efter sex minuters spel öppnade Chris Willock målskyttet med en fin soloprestation och distansskott. Denna underbara start skulle dock snart vända när gästerna kvitterade elva minuter senare. Många frågor kan ställas om vad Arsenals backlinje höll på med vid flera tillfällen denna afton, detta baklängesmål var en utav dessa stunder.

Femton minuter innan paus utökade även City sin ledning till 2-1 och totalt 2-4 i målskillnad efter det första mötet. Återigen taffligt försvarsspel ifrån Arsenal som man blir hårt straffade på. Jeff Reine-Adelaide hade ett försök till kvittering innan paus men Arsenal såg taget ut av stunden. Uppförsbacken inför den andra halvleken var lång.

The Gunners öppnade dock energifyllt och skulle kanske ha belönats med en straff när Stephy Mavididi vräktes ned i straffområdet. Donyell Malen, som av oförklarliga skäll får fortsätta att börja matcherna på bänken, byttes in efter sextio minuter och väckte Arsenal till liv igen. Två minuter på planen räckte innan han nickade in kvitteringsmålet och det fanns nu tid kvar att vända detta. Man fortsatte att pressa ned City men när Marc Bola fick syna det röda kortet med femton minuter kvar var det över. Insatsen ifrån ungdomarna var en stor besvikelse och från detta är det väldigt få som man kan se med potential att ta sig upp till A-laget.

Arsenal har inte vunnit den anrika turneringen sedan 2009.

Arsenal Youth-Manchester City 2-2 (3-4)

Mål: 1-0 Willock (6), 1-1 Diaz (17), 1-2 Kongolo (32), 2-2 Malen (62).

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto – Chiori Johnson, Krystian Bielik, Marc Bola, Tyrell Robinson – Ismael Bennacer, Jeff Raine-Adelaide – Reiss Nelson, Kaylen Hinds, Chris Willock – Stephy Mavididi.

Avbytare: Joao Virginia, Kris Da Graca, Donyell Malen, Marcus Mcguane, Ben Sheaf.