Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger har en del att fundera på när det gäller Arsenals spel.

Wenger: "Vi måste bli mer kliniska"

sön 24 apr 2016 kl 18:02

Arsene Wenger var inte nöjd med poängen när han intervjuades av Sky Sports efter matchen mot Sunderland.

Efter att ha besegrat West Bromwich Albion med 2-0 i torsdags var det dags för ett nytt kryss, denna gång borta mot Sunderland.
- Vi spelade bra i första halvleken, dominerade spelet och skapade några chanser som vi tyvärr inte utnyttjade. Jag visste att det var den typ av match vi behövde ha ledningen i eftersom det var tredje matchen på en vecka och att vi kunde fått lida för det fysiskt i andra halvleken. Vi skapade ändå två tre chanser [i andra halvleken] men de försvarade sig bra. Andra halvleken var väldigt tillknäppt. Vi skapade inte tillräckligt många chanser. Vi hade nog med chanser för att vinna men inte för att göra mål, sa Arsene Wenger till Sky Sports efter matchen.

I första halvleken uppstod två situationer, en i vardera straffområde, där bollen tog på försvararens hand följt av rop på straff. Wenger tyckte dock domare Mike Dean gjorde rätt som friade.
- Jag tyckte inte någon av situationerna skulle resulterat i straff. De var båda väldigt nära [avslutaren] och jag tycker inte det ska dömas straff i sådana situationer.

Att det endast blev en poäng var Arsenalmanagern inte nöjd med.
- Vi ville vinna. Det var inte ett bra resultat men vi måste leva med det och gå vidare till nästa match. Första halvleken bra men vi måste bli mer kliniska.

Olivier Giroud har inte gjort mål på 14 matcher och att fransmannen har en tung period höll Wenger med om.
- Det är sant. Han var starkare i andra halvleken men fick inte bollarna. Vi måste stötta honom för tillfället. Anfallare lever mycket på självförtroendet.

Enda ljuspunkten var förmodligen att Jack Wilshere var tillbaka och gjorde sin första tävlingsmatch sedan FA-cupfinalen 2015.
- Ja, det var inte helt väntat men han gjorde bra saker när han kom in.