Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Pierre Hertin

USA-resan del 9: Gainesville Gooners

mån 25 apr 2016 kl 22:02

Säsongens sista stopp på turnén över Arsenal America blev hos Gainesville Gooners.

Årets säsong närmar sig sitt slut vilket många troligtvis är glada över med tanke på våra prestationer de senaste månaderna. Över säsongen har ni kunnat följa undertecknads resa över USA med besök hos olika klubbar av Arsenal. Totalt har jag sett matcher hos nio lokala branscher utav de totalt 50 klubbar som finns i Amerika. Planen när turnén startade var att besöka sex branscher innan säsongen var över så det överträffades.

Det sista stoppet för säsongen 2015/16 skulle bli hos Gainesville Gooners som ligger i centrala Florida. Gainesville är mest känt för sitt lokala universitet som har sitt lag Florida Gator's inom den amerikanska collegefotbollen. Supporterklubben för Arsenal har även startats upp av elever från skolan och puben man samlas på ligger alldeles bredvid campus. Puben, Gainesville House of Beer, är en utav de bästa pubarna under denna turné med ett brett utbud av öl. Ambassadörerna för Gainesville Gooners har även lyckats inreda puben med en del souvenirer ifrån Arsenal även fast supportrar av andra lag ser matcher där också.

Det fanns dock mycket som var av besvikelse med detta besök. Först och främst var det i samband med matchen mot Crystal Palace som vi tappade poäng. Dock hade vi från början valt den matchen då den hade en bra avsparkstid (11:00 lokal tid) och hoppades därför på bra uppslutning med folk. Det skulle bli annat än det. Den sämsta "publiksiffran" med supportrar av Arsenal på denna turné var ett faktum. Anledningen till detta är lite oklart men kan bero på slutprov i skolan för eleverna på University of Florida. De få eldsjälarna som var där dock välkomnade oss med öppna armar och representerade på ett bra sätt.

Gainesville Gooners startades under våren 2013 utav Ross Cotton som jobbar som lärare på University of Florida. Sedan klubben grundades har man vuxit stadigt trots konkurrens från närliggande Jacksonville Gooners. Vid förra årets FA Cup Final slog man rekord när 60 supportrar såg matchen ihop på den lokala puben. Påminner dock en hel del om Fort Lauderdale Gooners som också lider av hård konkurrens av Arsenal Miami. Det är bra att Arsenal America har flertalet klubbar men tror ibland att ett samarbete mellan olika städer skulle fungera bättre.

Den stora snackisen i USA angående Arsenal är dock att laget kommer hit och spelar två matcher i Kalifornien i juli. Biljetterna har nyligen släppts till båda matcherna och samtliga branscher planerar för sina resor till västkusten. Arsenal Swedens turné av Arsenal America fortsätter där också med första matchen i San Jose mot MLS All-Star Team 28 juli.

Vi ses där Arsenal är!
Fortsättning följer.