Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Welbeck målskytt när Arsenal tog tre viktiga poäng

Welbeck matchhjälte mot Norwich

lör 30 apr 2016 kl 21:48

Under lördagen ställdes Arsenal, kämpandes om en plats i topp 4, mot som kämpar för att säkra kontraktet. Tre viktiga poäng för samtliga inblandade stod därmed på spel.

Arsenal ställde upp med samma lag som i den senast oavgjorda matchen mot Sunderland.
Norwich inledde matchen hetast. Efter sex minuter var det Redmond som testade Cech med ett farligt lågt skott som hann ner och blockera. Jerome sköt i chansen efter någon meter ovanför ribban.   

Arsenal började spelade upp sig efter gästernas inledande press. Iwobi och Giroud hade varsina chanser men ingen av dem resulterade i något mål.
Hemmalaget gavs ytterligare lägen att ta ledningen via flera hörnor, men oavgjort resultat stod sig perioden ut.

Andra halvlek inleddes inte övertygande men Danny Welbeck skulle ändå säkra tre poäng. Nästan omgående efter han blivit inbytt gjorde han mål. 1-0 stod sig matchen ut.

Kommentar:

De flesta som såg matchen märkte nog att Arsenal kämpade mot ett Norwich som inte såg ut som ett bottenlag. Wengers analys från presskonferensen under gårdagen, att Arsenal presterat sämre mot lag i nedre halvan av tabellen hemma på Emirates, stämde ikväll.
Protesten på läktarna och en krystad stämning bidrog inte heller. Trots vissa perioder av bra spel var den första perioden inte Arsenals bästa.

Formen under våren har sett fortsatt dålig ut, detta trots att Wenger talat om hur motivationen är fortsatt hög i laget och att Champions League betyder mycket för klubben.
Girouds dåliga form fortsätter. Blir det några fler mål för fransmannen innan säsongen är över?
Avslutningen med två viktiga matcher mot Manchester City och Aston Villa blir därmed högintressant. Mycket står på spel och spelet har inte övertygat.