Medlemmar: 4732 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka byter Mönchengladbach mot Arsenal.

Xhaka presenterad: "Otroligt stolt"

ons 25 maj 2016 kl 12:55

Nu är Granit Xhaka klar. Arsenal meddelade idag att transfern är klar.

Det har varit vårens sämst bevarade nyhet - att Granit Xhaka ska till Arsenal. I helgen läckte bilder ut från Colney där den 23-årige schweizaren poserade i Arsenals nya hemmaställ.
Men sedan dess har det varit tyst.
Till nu.

För nu har Arsenal bekräftat övergången. Granit Xhaka lämnar Borussia Mönchengladbach och kommer från och med 1 juli att vara en Arsenalspelare.
Arsenal.com skriver som vanligt inget om kontraktslängd och övergångssumma - men vi kan räkna med att avtalet är på fyra-fem år och mediauppgifter gör gällande att The Gunners får betala runt £30 miljoner för mittfältaren som ska spela EM med Schweiz i sommar.

Arsene Wenger kommenterade övergången så här:
- Granit Xhaka är en spännande ung spelare, med bra erfarenhet från Champions League och Bundesliga. Vi har tittat på honom ett tag nu och han är en spelare som kommer addera kvalitet till vår trupp. Vi önskar nu att han får ett bra EM med Schweiz och sedan ser vi fram emot att få välkomna honom till Arsenal nästa säsong.

Xhaka blev nyligen utsedd i årets lag i Bundesliga.
Nu siktar han på att vinna pokaler med sitt nya lag.
- Jag är väldigt stolt över att bli klar för Arsenal och kan inte vänta tills jag får flytta till London och representerade den här speciella klubben och spela i Premier League. Jag kommer att ge allt för att hjälpa Arsenal att vinna troféer och göra fansen glada, säger han.