Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan skyttekungen bli gooner nästa säsong?

Arsenal vill köpa Jamie Vardy

lör 4 jun 2016 kl 00:38

Jamie Vardy gjorde 24 mål och vann Premier League med Leicester. Nästa säsong kan den engelske landslagsanfallaren spela i Arsenal.

På varenda baksida imorgon på de engelska tidningarna finns nyheten och att Arsenal inlett förhandlingar med Jamie Vardy om en flytt till London.
Anfallaren, som gjorde 24 mål den gångna säsongen, ska ha en klausul i sitt kontrakt där en klubb som spelar i Champions League kan köpa loss honom för £20 miljoner.
Den summan ska The Gunners nu ha erbjudit Leicester.
Och då sitter Vardy själv på leken. Vill han gå till Arsenal så gör han det.

Liverpool ska ha erbjudit den 29-årige landslagsanfallaren ett bättre kontrakt än det Arsenal ska ha erbjudit - men utköpsklausulen ska endast gälla för klubbar som spelar i Champions League.
De flesta engelska tidningarna skriver ikväll att Wenger hoppas på att en lösning kan vara klar inom 48 timmar - innan England reser till Frankrike för att inleda EM.

Tidigare under våren ska Arsenal ha hört sig för om Vardys tillgänglighet och då fått redan på att anfallaren ville ha ett fyraårskontrakt värt £120 000 i veckan.
Vardy skrev under vintern på ett nytt avtal med Leicester fram till 2019 där han fick en veckolön på £60 000. I det kontraktet ska den här klausulen skrivits in.
De pengarna kan alltså anfallaren dubbla om han skriver på för Arsenal.

Leicester å sin sida kommer göra allt för att behålla Vardy och lär vara beredda på att ge anfallaren ett nytt förbättrat kontrakt.
Vardy kom till Leicester från Fleetwood Town sommaren 2012 för rekordsumman £1 miljon - det mesta som en non league-klubb fått för en spelare någonsin. Säsongen 13/14 gjorde Vardy 16 mål när Leicester vann Championship. Året efter blev det bara fem fullträffar när han var med och såg till att The Foxes klarade nytt kontrakt.
Den gångna säsongen var varit det stora genombrottet för 29-åringen. Han vann ligan med Leicester och gjorde 24 mål och sex assists. När förbundskapten Roy Hodgson tog ut sin EM-trupp var Vardy given.