Medlemmar: 8804 st.

Olivier Giroud nickade in 1-0 för Frankrike som vann med 2-1 mot Rumänien på Stade de France.

Så går det för Arsenalspelarna i EM

tis 14 jun 2016 kl 12:58

Alla Arsenalspelarna har nu klivit in i sommarens EM. Hetast under den första omgången: Olivier Giroud som nätade när Frankrike premiärvann - och Mesut Özil som bjöd på en ny kanonassist.

Första helgen av EM i Frankrike har mestadels handlat om bråken i Marseille mellan ryska och engelska fans. Däremellan har det spelats fotboll också.
Och alla Arsenalspelare har nu klivit in i turneringen med sina respektive landslag.
Här kommer en uppdatering vad som hänt - och hur snacket går - om våra gooners.

FRANKRIKE
Frankrike v Rumänien 2-1
Mål, Frankrike: Giroud, Payet.
Rumänien: Stancu.
Arsenalspelarna: Både Giroud och Koscielny spelade 90 för Les Blues. Giroud målskytt och varnad.

Olivier Giroud lyckades på ett snyggt sätt skaka av sig busvisslingarna han fick i Frankrikes första träningsmatch inför EM. Arsenalanfallaren gjorde ett mål mot Kamerun och två mål Skottland (där även Koscielny gjorde mål) och kom till öppningsmatchen mot Rumänien fylld av självförtroende. Och i den 57:e minuten nådde Giroud högst i duell med rumänernas keeper och nickade in fransmännens första EM-mål den här sommaren.
Men gästerna stretade emot bra och kvitterade. Hela Stade de France exploderade sedan någon minut före slutet när West Hams Dimitri Payet smällde in en vänsterkanon i bortre krysset och avgjorde matchen.
Frankrike möter Albanien i Marseille på onsdag i match två.

SCHWEIZ
Albanien v Schweiz 0-1
Mål, Schweiz: Schär.
Arsenalspelaren: Nyförvärvet Granit Xhaka, med nummer tio på ryggen, spelade 90 minuter för sitt Schweiz när han mötte sin bror Taulant som lirar med "hemlandet" Albanien. Mamma Xhaka satt på läktaren med en tröja delad i hälften Schweiz och hälften Albanien. Detta var första gången i historien som två bröder möter varandra i ett EM.
Den speciella matchen slutade med schweizisk seger så Granit vann brödrakampen. Albanien fick Cana utvisad sent i den första halvleken.
Granit Xhaka ställs i nästa omgång mot Rumänien.

WALES
Wales v Slovakien 2-1
Mål, Wales: Bale, Robson-Kanu.
Slovakien: Duda
Arsenalspelaren: Aaron Ramsey spelade 88 minuter för Wales som premiärvann inför en sjungande röd klack i Bordeaux. Garteh Bale smällde in en frispark, men slovakerna kvitterade. Arsenalmittfältaren var med och assisterade Readings anfallare Robson-Kanu när en fjuttade fram bollen i mål.
Både Ramsey och Bale hyllade Wales fans efter seger - och sade att de är bäst i världen och att det kändes som att spela på hemmaplan.
Wales möter England i nästa runda i Lens på torsdag.

ENGLAND
England v Ryssland 1-1
Mål, England: Dier.
Ryssland: Berezutski.
Arsenalspelaren: Jack Wilshere fick som väntat börja på bänken när England klev in i EM i Marseille mot Ryssland. Engelsmännen gjorde en bra öppningsmatch, men fick ändå inte med sig tre poäng. Hodgsons lag missade lite för mycket och kunde inte knyta ihop säcken på slutet.
Eric Dier sköt Three Lions 1-0 på frispark. Jack Wilshere fick hoppa in med tolv minuter kvar att spela och var pigg. På slutet missade engelsmännen i markeringen och Berezutski kunde nicka in kvitteringen bakom Joe Hart.
Som nämnts ovan så drabbar England och Wales samman på torsdag och Jack Wilshere har inför mötet sagt: "Vi gillar inte dem och de gillar inte oss". Upplagt för hatmöte i Lens.

POLEN
Polen v Nordirland 1-0
Mål, Polen: Milik.
Arsenalspelaren: Wojciech Szczesny stod i det polska målet och spelade hela matchen i Nice - och höll nollan. Polackerna hade ett stort spel- och chansövertag, men det blev bara en 1-0-seger.
Szczesny som blev utvisad i premiären av hemma-EM 2012 fick en roligare öppning nu, men det vände snabbt. För rapporterna från den polska truppen är att Arsenalkeepern skadade sig i mötet med Nordirland och kan missa matchen mot Tyskland i Paris på torsdag kväll. Det skriver Kicker.de.

TYSKLAND
Tyskland v Ukraina 2-0
Mål, Tyskland: Mustafi, Schweinstiger.
Arsenalspelaren: Med Per Mertesacker hemma målad i ansiktet och med pizza och öl på bordet så fick Mesut Özil sköta businessen för The Gunners hos världsmästarna.
Die Mannschaft gjorde en bra öppningsmatch och kunde efter stundtals kraftigt spelövertag vinna med 2-0. Mesut Özil, som spelade 90 minuter, assisterade läckert Schweinstiger på slutet som satte bredsidan till och bollen for upp i nättaket efter en kontring.
Ukrainarna var inte på något sätt ofarliga och hade tyskarna en smula i gungning i första halvlek. Efter paus var det inget snack.

SPANIEN/TJECKIEN
Spanien v Tjeckien 1-0
Mål, Spanien: Piqué.
Arsenalspelarna: Tre gooners i öppningsmatchen i grupp D i Toulouse. Hector Bellerin, som spelade båda Spaniens förberedelsematcher, fick se mötet med Petr Cech och Tomas Rosicky från bänken.
Arsenalduon i Tjecken var dock med i startelvan. Rosicky fick kliva av med två minuter kvar att spela och signalerade då att han var skadad och behövde byta.
Tjeckerna höll på att få med sig en pinne, men Barcabacken Piqué avgjorde tre minuter före slutet.