Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Granit Xhaka och förre Arsenalspelaren Johan Djourou tackar varandra efter 1-1 mot Rumänien.

Arsenaltrio mot åttondelsfinal

ons 15 jun 2016 kl 23:17

Granit Xhaka, Laurent Koscielny och Olivier Giroud är på väg att avancera från gruppspelet i EM. Schweiz klarade kryss mot Rumänien och Frankrike ordnade ännu en sista minuten-seger mot Albanien.

I onsdagens EM-matcher spelade tre Arsenalspelare från start. Granit Xhaka startade på mittfältet när Schweiz tog sig an Rumänien på Parc des Princes i Paris. Rumänerna tog ledningen på straff i den första halvleken genom Bogdan Stancu innan Admir Mehmedi kvitterade till 1-1 i den 57:e minuten, vilket också blev slutresultatet. Xhaka spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i andra halvlek blev utsedd till matchens lirare i Uefas omröstning - precis som i Schweiz inledande match mot Albanien.

I den avslutande matchen i samma grupp fanns både Laurent Koscielny och Olivier Giruod med i startelvan när Frankrike mötte Albanien i Marseille. Frankrike hade problem med att nöta ner Albanien, och först i den 89:e minuten lyckades Antoine Griezmann spräcka nollan. På stopptid ökade Dimitri Payet på till 2-0. Giroud byttes ut i den 77:e minuten, kort efter att han hade nickat en bollen i stolpen. Koscielny spelade hela matchen i Frankrikes mittlås.

På torsdagen är fler Arsenalspelare aktuella för spel. Jack Wilsheres England möter Aaron Ramseys Wales i ett av EM:s på förhand hetaste matcher och på kvällen väntar Polen för Mesut Özils Tyskland. Arsenals utlånade målvakt Wojchiech Szczesny ska enligt flera tidningar ha dragit på sig en ljumskskada och kommer sannolikt inte till spel i matchen.