Medlemmar: 8531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Petr Cech kan ta plats i hängmattan i väntan på att försäsongsträningen drar igång.

Petr Cechs EM är över

tis 21 jun 2016 kl 23:15

Tjeckien är utslaget ur EM efter 0-2 mot Turkiet och Petr Cech får ta semester. Samtidigt visar Mesut Özil upp fin form för Tyskland.

När grupp C avgjordes blev det två uddamålssegrar. Tyskland, där Mesut Özil spelade 90 minuter och dessutom utsågs till matchens lirare, gjorde 1-0 mot Nordirland i första halvlek genom Mario Gomez. Özil hade ett antal fina framspelningar, men lagkamraterna lyckades inte förvalta chanserna.
- Vi ville göra fler mål idag. Vi skapade många chanser, vilket var positivt och något vi inte lyckades med mot Polen. Vi dominerade matchen fullständigt och fick med oss det vi skulle i tre poäng, säger Özil till Uefa.com.

I den andra matchen i gruppen besegrade Polen Ukraina med 1-0 efter mål av Jakub Blaszczykowski. Lukasz Fabianski fick förnyat förtroende i mål framför Wojchiech Szczesny som därmed fick tillbringa matchen på bänken.

I grupp D blev Tjeckien utslaget efter 0-2 mot Turkiet efter mål av Yilmaz och Tufan. Petr Cech spelade för Tjeckien, medan skadade Tomas Rosicky inte fanns med i matchtruppen.

Hector Bellerin satt på bänken hela matchen när Spanien föll mot Kroatien. Morata gav Spanien ledningen i sjunde minuten innan Kalinic kvitterade just före halvtid. Tre minuter före full tid avgjorde Perisic till 2-1.