Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Granit Xhaka tröstas av lagkamraten Lichtsteiner efter sin straffmiss.

Xhaka syndabock i straffläggning

lör 25 jun 2016 kl 18:07

Granit Xhakas EM tog slut i åttondelsfinalen. Mittfältaren blev syndabock då han som enda spelare missade sin straff mot Polen.

Granit Xhaka har ett bra EM bakom sig, men det är knappast det han tänker på under lördagskvällen. I matchen mot Polen lyckades Schweiz skaka fram en kvittering efter det att Blaszczykowski gett polackerna ledningen i första halvlek, då Shaqiri mycket vackert satte en cykelspark bakom Lukasz Fabianski i målet. 

Schweiz hade ett par riktigt bra chanser att avgöra matchen under förlängningen, men Fabianski svarade för några svettiga räddningar. Matchen gick till straffar och där gjorde samtliga spelare mål - utom Granit Xhaka. Han tog Schweiz andra straff men hans träff var usel och bollen gick långt utanför Fabianskis mål. Tungt för mittfältaren som nu får åka på semester och ladda om inför Premier League-säsongen.

Wojchiech Szczesny satt på bänken hela matchen för Polen.