Medlemmar: 7604 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olivier Giroud skuggar matchvinnaren Antoine Griezmann i Frankrikes seger mot Irland.

Frankrike och Tyskland vidare till kvartsfinal

sön 26 jun 2016 kl 20:13

Favoriterna höll när Frankrike och Tyskland besegrade Irland respektive Slovakien på söndagen. Tre Arsenalspelare fanns med från start i matcherna.

Hemmanationen Frankrike fick en mardrömsstart i matchen mot Irland då Paul Pogba orsakade en straff som Robert Brady slog dit efter bara två minuter. Les Blues var ineffektiva i första halvlek, men på tre minuter i andra vände laget matchen.

Antione Griezmann blev tvåmålsskytt sedan han först nickade in Bacary Sagnas inlägg och därefter utnyttjade Olivier Giruods fina förspel och placerade in 2-1. Giroud spelade 73 minuter innan han ersattes av Andre-Pierre Gignac. Laurent Koscielny var som vanligt en klippa i försvaret och spelade hela matchen.

För Tysklands del, men Mesut Özil i startelvan, blev det en enklare resa till kvartsfinalen. Slovakien slogs tillbaka med 3-0 efter mål av Boateng, Gomez och Draxler. Özil gjorde kanske inte sin mest framträdande prestation för Die Mannschaft, något som också underströks av att han fick se sin straff i den 13:e minuten räddad av slovakiske keepern Matus Kozacik.

För Frankrike väntar nu vinnaren mellan England och Wales i kvartsfinal, medan tyskarna får ta sig an vinnaren mellan Italien och Spanien.