Medlemmar: 6218 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fransmännen firar Griezmanns 1-0-mål.

Frankrike klart för final

tor 7 jul 2016 kl 22:54

Olivier Giroud och Laurent Koscielny kan ställa in sig på att spela EM-final på söndag. För Mesut Özils del är turneringen slut.

Det fanns tre Arsenalspelare med på planen när domare Rizzoli blåste igång matchen på Stade Velodrome i Marseille. Olivier Giroud och Laurent Koscielny startade för Frankrike och Mesut Özil fanns som vanligt med i Tysklands startelva.

Frankrike inledde matchen starkt, men Tyskland var det bättre laget i den första halvleken. Strax före halvtid tilldömdes hemmalaget en straff sedan Schweinsteiger fått bollen på handen i en höjdduell med Evra. Griezmann var säkerheten själv från elva meter och placerade in 1-0.

Knappt 20 minuter in i andra halvlek ökade Frankrike på till 2-0 efter svagt försvarsspel av tyskarna. Pogba fick tag på bollen på vänsterkanten och slog ett inlägg som Manuel Neuer försökte få tag på, men keepern tappade bollen till Griezmann och EM:s skyttekung kunde peta in sitt sjätte mål i turneringen. Tyskland radade upp fina chanser efter målet, men lyckades inte få hål på Koscielny och hans backlinje.

Giroud byttes ut i den 78:e minuten, medan Koscielny och Özil spelade hela matchen.