Medlemmar: 8804 st.

KOscielny deppar efter finalförlusten.

Tung förlängingsförlust för Frankrike

sön 10 jul 2016 kl 23:51

Frankrike var ett stolpskott från att vinna EM-finalen under ordinarie tid. I förlängningen avgjorde dock Portugal och tog hem pokalen.

Laurent Koscielny och Olivier Giroud startade precis som vanligt när Frankrike tog sig an Portugal i EM-finalen. Hemmanationen, som hade vunnit de tio senaste matcherna mot Portugal, inledde vassast, men Portugal försvarade skickligt. I den 25:e minuten byttes Christiano Ronaldo ut efter att ha fått en smäll på knäet och det påverkade matchbilden då Frankrike blev mer passivt.

Olivier Giroud hade en bra chans i den andra halvleken, men hans avslut ur otacksam vinkel räddades av Patricio. Strax efteråt, i den 78:e minuten blev han utbytt mot Andre-Pierre Gignac som på stopptid var centimeter från att avgöra matchen då han med en halvträff prickade stolpen.

I förlängningen såg matchen ut att gå mot ett straffavgörande då Portugals inhoppare Eder kämpade sig förbi Koscielny och från 25 meter pricksköt 1-0 bakom Lloris. Frankrike orkade inte komma tillbaka efter det och Portugal kan titulera sig Europamästare.