Medlemmar: 6126 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Går Henry och Wenger skilda vägar?

Henry på väg att lämna Arsenal

tis 12 jul 2016 kl 12:50

Morgonens stora Arsenalnyhet är att Thierry Henry verkar vara på väg att lämna klubben och sin roll som U18-tränare. Arsene Wenger vill inte se den förre anfallaren kombinera tränarjobbet och expertkommentatorsrollen på Sky.

Thierry Henry håller som bäst på att utbilda till licensierad tränare och under förra säsongen så jobbade fransmannen med Arsenals ynglingar som en del i utbildningen.
För att nå sitt mål och få sin Pro-licens hos UEFA måste den forne skyttekungen träna ett lag.
Och tanken var att 38-åringen skulle ha hand om Arsenals U18-lag den här säsongen.

Henry ska enligt Telegraph ha erbjudit sig att ta det jobbet gratis - för att vid sidan av kunna fortsätta som expertkommentator för Sky. Han ska enligt Daily Mail få £4 miljoner om året från tv-bolag.
Men Arsene Wenger ska inte vara så sugen på att ha en U18-tränare som i veckorna jobbar med klubbens ungdomar och som på helgerna sitter och kritiserar klubbens A-lag i tv.
Därför ska Arsenaltränaren ställt krav på Henry:
Välj mellan Sky och Arsenal.

Henry å sin sida ska ha erbjudit att fortsätta att kombinera rollerna och att Kwame Ampadu skulle hjälpa honom med U18-laget så att han kunde fullfölja sitt uppdrag hos Sky.
Men det ska Wenger ha sagt nej till.
Och nu pekar det mesta på att Henry lämnar Arsenal.
Det är i alla fall vad flera av de stora engelska tidningarna skriver.

Snacket går nu att Tony Adams kommer att erbjudas rollen som U18-tränare och att Thierry Henry kommer att fortsätta på Sky och samtidigt tränarrollen i en annan klubb.