Medlemmar: 6340 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev aldrig något spel i Arsenal för talangen.

Wellington Silva lämnar Arsenal

tis 19 jul 2016 kl 09:11

Sex år efter att han köptes lämnar nu Wellington Silva Arsenal utan att ha spelat en minut med A-laget.

I januari 2010 rapporterades att Arsenal köpt en väldigt lovande brasiliansk anfallare vid namn Wellington Silva för £3,5 miljoner. I augusti 2010 gjorde han mål i en reservlagsmatch mot Manchester United men i december meddelades att arbetstillstånd nekats för Wellington och han lånades därför ut till en rad spanska klubbar.

Under våren 2011 spelade anfallaren två inhopp i La Liga för Levante men det blev ingen speltid under hösten och flytten fick till nästa spanska klubb, Alcoyano i andradivisionen. Efter ett halvår där väntade en säsong med inhopp i Ponferradina, även det i andradivisionen. Wellington stannade i andradivisionen och deltog i fler matcher 2013-14, då i Real Murcia, innan han säsongen 2014-15 var tillbaka i La Liga för spel i Almeria.

Den 15 april 2015 fick Wellington Silva det eftertraktade spanska passet som gav honom möjligheten att komma tillbaka till England och spel i Arsenal. Men något spel i The Gunners blev det inte utan en ny utlåning väntade, denna gång till Bolton. Säsongen i Bolton var ingen succé. Anfallaren stod för två mål och missade två månader på grund av skada. Nu står det klart att det inte blir något spel i Arsenal då 23-åringen skrivit på ett fyraårskontrakt med sin moderklubb Fluminense.