Medlemmar: 8063 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alex Oxlade-Chamberlain chippade snyggt in 1-1 med tio minuter kvar att spela.

"Oxen" räddade kryss i Lens

fre 22 jul 2016 kl 21:57

Arsenal har inlett matchspelet för säsongen. Efter att ha hamnat i underläge i första halvlek kom The Gunners tillbaka och kvitterade.

Arsenal kom till spel utan en hel del namnkunniga spelare. Ingen av de som spelade EM fanns med i matchtruppen, så det fanns en hel del utrymme för unga spelare som Jeff Reine-Adelaide, Chuba Akpom och Alex Iwobi. Men även rutinerade spelare som Mertesacker, Monreal, Walcott och Debuchy - tillbaka från lån - fanns med i startelvan.

Första halvlek höll relativt högt tempo för att vara en träningsmatch, även om felpassningarna var många och tajmingen i spelet inte alltid stämde särskilt bra. Både lagen skapade chanser och Arsenal bästa fick Jeff Reine-Adelaide som fintade bort en försvarare och försökte skruva in bollen i bortre burgaveln. Bollen gick dock en bit utanför. Även Chuba Akpom hade en hyfsat skottläge, där hans avslut gick rakt på målvakten.

Lens tog ledningen med knappt tio minuter kvar av halvleken. Chambers slarvade i huvudspelet och bollen snappades upp av en hemmaspelare som avslutade. Martinez fick en hand på bollen, men den gick istället till Autret som fick öppet mål och placerade in 1-0.

I halvtid gjorde Arsene Wenger en hel del byten, där bland annat Matt Macy ersatte Martinez i kassen och Serge Gnabry fick speltid för första gången på länge i Arsenaltröjan. Arsenal hade mest boll i andra halvlek och skapade några hyfsade chanser. Det dröjde dock till den 82:a minuten till Arsenal spräckte nollan. Gnabry fick bollen på mittfältet och hittade Alex Oxlade-Chamberlain i djupled, varpå “Oxen” mycket tjusigt chippade in bollen över Douchez till 1-1 - vilket också blev slutresultatet.