Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Per Mertesacker är inställd på en utmanande säsong för Arsenal.

Per: "Vi hade tur som kom tvåa"

mån 25 jul 2016 kl 15:08

Per Mertesacker ser en tuff utmaning för Arsenal att förbättra andraplatsen från förra säsongen. En andraplats som Arsenal nådde som genom ett mirakel enligt tysken.

Per Mertesacker är besviken över att Arsenal inte lyckades bättre i Premier League förra säsongen, samtidigt som han medger att The Gunners hade flyt som slutade så pass högt som tvåa.
- Som förra säsongen blev hade vi tur som slutade tvåa. Vi spelade bättre i slutet av säsongen, men det var något av ett mirakel att vi slutade så högt. Vad som verkligen gjorde oss besvikna var att Leicester tog chansen när alla andra stora lag hade det tufft medan vi inte gjorde det, säger mittbacken.

Tysken säger att det inte kommer att bli lättare den här säsongen och pekar på att konkurrenterna har värvat friskt under sommaren, medan Arsenal än så länge bara har presenterat ett etablerat nyförvärv i Granit Xhaka.
- Den som driver oss inför säsongen är att hålla jämna steg med alla de bra lag som slutade efter oss. De klubbarna kommer att vara bättre den här gången med tanke på att de startar säsongen med många nya spelare. En hel del spelarköp har redan gjorts och det betyder att det inte kommer att bli lätt för oss. Vi behöver också bli starkare och jag ser fram emot hur vi kommer utmana om titeln utan många nyförvärv och med många unga spelare.