Medlemmar: 4979 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger bekräftar att Metresacker tvingas vila i "några månader".

Wenger bekräftar Mertesackers skada

tis 26 jul 2016 kl 23:50

På en presskonferens sent under tisdagskvällen bekräftade Arsene Wenger uppgifterna. Per Mertesackers skada är av det allvarligare slaget.

Under tisdagen kom uppgifter om att knäskadan som stoppade Per Mertesackers medverkan på USA-turnén var allvarlig. Sky Sports hävdade att mittbacken kan bli borta upp till fem månader. Nu har Arsene Wenger bekräftat att det rör sig om en längre rehabperiod för tysken.

Enligt Wenger kommer Mertesacker att bli borta "några månader", utan att specificera närmare vilken typ av skada det rör sig om, men enligt The Mirror ska 31-åringen, som har tippats bli Arsenals nye lagkapten efter Mikel Arteta, ha drabbats av en ledbandsskada. Wengers jakt på en ny mittback intensifieras alltså nu, särskilt då Laurent Koscielny inte väntas vara spelklar till premiären mot Liverpool den 14 augusti.