Medlemmar: 6089 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Rob Holding firar efter 1-0-målet.

Holdings första mål när Arsenal vann

mån 1 aug 2016 kl 09:41

Rob Holding gjorde sitt första Arsenalmål när han inledde målskyttet mot Chivas på måndagsnatten. The Gunners vann till slut med 3-1.

Det blev säsongsdebut för David Ospina och Santi Cazorla när Arsenal avslutade USA-turnén mot Chivas de Guadalajara i det nya tredjestället under natten till måndagen. Även nyförvärven Granit Xhaka och Rob Holding fanns med i startelvan.

Det var just Holding som inledde målskyttet. Cazorla slog en frispark som gick till Calum Chambers vid den bortre stolpen och han hittade sin mittbackskollega framför mål. Holding fick öppet mål och rakade in 1-0.

I halvtid genomförde Wenger i sedvanlig ordning ett flertal byten, men en som var kvar på planen var Alex Oxlade-Chamberlain. Några minuter in i andra halvlek tog han fart på högerkanten och tog sig snyggt förbi två spelare innan han avslutade med ett välplacerat skott som gick in i den bortre burgaveln.

Fem minuter senare ökade Chuba Akpom på till 3-0. Mathieu Debuchy stod för förarbetet på högerkanten och hittade Akpom framför mål och ynglingen gjorde sitt andra mål på USA-turnén.

Chivas reducerade genom Angel Zaldivar på straff sedan Debuchy dragit ned Zendejas i straffområdet, men Arsenal höll undan matchen ut och avslutade vistelsen i Amerika på bästa sätt.