Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger lugnar de som varit oroliga över Jacks skada.

Wenger: "Jack tillbaka nästa vecka"

lör 6 aug 2016 kl 12:44

Efter gårdagens seger mot Viking Stavanger försäkrade Arsene Wenger att Jack Wilsheres skada inte är allvarlig.

Arsene Wenger tackade för svärdet han fick av den norska ligasjuan genom att skicka ut ett lag som vann komfortabelt, med 8-0. Efter matchen sa fransmannen att Jack Wilshere, som missar Skandinavienturnen på grund av en knäskada, har börjat springa och ska kunna träna med laget redan nästa vecka.

Arsenalmanagern bekräftade även, inte helt oväntat, att trion Laurent Koscielny, Olivier Giroud och Mesut Özil alla missar premiären mot Liverpool. Sedan tidigare är det klart att Per Mertesacker kommer vara borta en längre tid, minst fyra månader enligt Wenger.

I sina reflektioner från gårdagens seger lyfte Wenger fram Santi Cazorlas prestation:
- Det var länge sedan han spelade 90 minuter eftersom han i princip varit borta sedan i november. Vi får se hur han reagerar på det och vi behöver givetvis ha honom tillbaka i gott slag. Han är en fröjd att se, speciellt vid en sådan uppvisning det var ikväll. Han är en av de spelare där du inte riktigt vet om han är höger- eller vänsterfotad, kommenterade Arsenalmanagern.

Wenger hade även följande kommenterar angående värvningar:
- Det är inte pengarna som avgör, det är vilka spelare som finns tillgängliga. Just nu fokuserar jag på de spelare vi har i truppen. Vi behöver inte ha panik men vi är beredda om något dyker upp på marknaden. Det finns fyra faktorer för att bedöma en spelares pris och värde. Det är talang, ålder, hur mycket du förväntar dig att han förbättrar laget samt hans vidareförsäljningsvärde. Om alla fyra kriterier är uppfyllda så spelar inte prislappen så stor roll.