Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gabriel vrider sig i plågor på Ullevi.

Ännu inga klara besked om Gabriel

mån 8 aug 2016 kl 08:49

Arsene Wenger har ännu inte gett några besked om den skada Gabriel ådrog sig mot Manchester City. Däremot bekräftar han att Arsenal har en mittbackskris.

Det var i slutet av matchen på Ullevi som Gabriel fastnade i gräset efter en tuff duell med en City-spelare och blev liggande med svåra smärtor. Det såg illa ut, men Wenger har ännu inga klara besked att ge om skadans omfattning.
- Vi har inte gett någon diagnos med våra doktorer och fysioterapeuter ännu. Jag kan inte berätta mer just nu än att han har ont. Låt oss hoppa att smärtan inte är ett tecken på dåliga nyheter. Det vi behöver få reda på är hur omfattade skadan på ledbanden är, säger Wenger till Arsenal.com.

Det har efter matchen riktats kritik mot såväl Gabriel själv för att han gick in i duellen så pass hårt på stopptid i en träningsmatch som mot domaren som valde att ta till stopptid, trots att man ofta skippar det i träningsmatcher.
- Jag har aldrig sett en intelligent olycka, de ser alltid dumma ut. Vi får acceptera att det händer. Han satsade på bollen till 100 procent och jag tror att han vred till fotleden. Jag vet inte hur det hände, men det är en del av våran sport.

Gabriel lämnade Ullevi på kryckor och flög hem till London med laget efter matchen. Wenger bekräftar att han kommer att missa premiären mot Liverpool på söndag och därmed är Wengers tre förstaval i Koscielny, Mertesacker och Gabriel alla indisponibla. Arsenalmanagern håller med om att det inte ser bra ut försvarsmässigt för laget.
- Vi har stora problem defensivt.