Medlemmar: 5159 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Per Mertesacker bär kaptensbindeln - när han är tillbaka i spel.

Mertesacker ny lagkapten

lör 13 aug 2016 kl 13:51

Per Mertesacker har utsetts till ny lagkapten för Arsenal.

Sedan Mikel Arteta lämnade Arsenal efter förra säsongen och har klubben saknat en lagkapten. Nu har Arsene Wenger beslutat att det blir Per Mertesacker som kommer vara lagkapten för Arsenal.
- Per är väldigt respekterad i omklädningsrummet, omtyckt och även en väldigt krävande person. Jag tycker det är helt naturligt att han ska vara lagkapten, säger Arsene Wenger till Arsenal.com.
- I hans frånvaro kommer andra erfarna spelare att täcka upp, som Koscielny, Cazorla och kanske Cech. Vi kommer ha en grupp spelare som kommer ansvara för energinivån och problemen i laget, fortsätter Wenger.

Även Jack Wilshere har kommenterat utnämningen till den officiella hemsidan:
- Det är goda nyheter, åtminstone för mig. Under de senaste säsongerna har han varit som en lagkapten. Han är en naturlig ledare och kan ge mycket till laget även om han är skadad. Jag är säker på att alla andra håller med. Vi är glada, säger Jack till Arsenal Player.
- Han är välorganiserad och tar ingen skit från någon. Om någon är sen eller håller på med mobilen är han på dig, oavsett vem du är. Han organiserar också våra lagmiddagar, fortsätter Jack Wilshere.

Det återstår att se vem som bär kaptensbindeln imorgon när Liverpool kommer till Emirates Stadium men oddsen bör vara låga på att det blir Santi Cazorla eller Petr Cech.