Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Serge Gnabrys Tyskland ställs mot Brasilen i OS-finalen.

OS-final för Serge Gnabry

ons 17 aug 2016 kl 23:07

Serge Gnabrys Tyskland har tagit sig till final i OS-fotbollen efter segrar mot Portugal och Nigeria.

Tysklands kvartsfinal mot Portugal slutade med en övertygande 4-0 seger. Gnabry startade matchen och var också den som satte det viktiga 1-0 målet strax innan halvtid. Målet kom återigen från hans vänsterkant, en bra avslutning från en snäv vinkel. Detta var Gnabrys sjätte mål i OS

I semifinalen ställdes Tyskland mot Nigeria, en match som blev betydligt jämnare än kvartsfinalen. Gnabry startade även den här matchen och fick se sitt lag ta en 0-1 ledning redan i den 9:e minuten. Båda lagen skapade där efter en hel del chanser och matchen kunde mycket väl blivit en målrik tillställning. Gnabry var aktiv i spelet och hade några lägen som han kunde förvaltat bättre. I den 77:e minuten byts Gnabry ut och lämnar för första gången en match i detta OS utan att ha gjort mål. Tyskland kontrar in ytterligare ett mål i den 89:e minuten och matchen slutar 0-2.

I finalen möter Tyskland värdnationen Brasilien. Matchen spelas på lördag klockan 22.20.