Medlemmar: 8079 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Akpom nätade, men Arsenal föll mot Liverpool.

Tredje raka förlusten för Arsenal U23

lör 27 aug 2016 kl 00:52

Arsenals U23 har öppnat den nya formen av reservserien, Premier League 2, väldigt svagt och ligger för närvarande på sista plats.

Efter två förluster i öppningsmatcherna mot Reading och Manchester City var Arsenals ungdomar ute efter säsongens första vinst mot Liverpool. I år kallas den högsta reservserien i England för Barclays Premier League 2. Efter att ha vunnit kvalserien förra året är Arsenal åter med i toppen utav ungdomsakademierna i landet men som sagt har man börjat svagt. Många talangfulla spelare som står på gränsen till A-laget måste agera ledare och ta för sig i år ifall laget inte ska åka ur igen.

Fredagens match mot Liverpool skulle bli lika tuff på planen som det såg ut på papperet. Lucas Leiva samt Toni Gomes startade båda för gästerna. En stor talang ifrån deras akademi vid namn, Ben Woodburn född 1999, stod för en stor show med två fina mål som blev matchavgörande. Hans två mål före paus var det mesta som hände under första halvlek även om tempot och nivån var väldigt hög. Arsenal skapade inte mycket förutom ett avslut ifrån Ainsley Maitland-Niles i efterloppet av en kontring.

Matt Macey räddade kvar laget i matchen i början av den andra halvleken. Det fick utespelarna att vakna upp en aning vilket ledde till något av en forcering framåt. Så småningom skulle även Liverpools försvar spricka upp och Chris Willock tog sig in från vänsterkanten. Den unga engelsmannen vek in i straffområdet och fick fram bollen till Chuba Akpom som avslutade i nättaket. Dessa två spelare, Willock och Akpom, kommer vara två huvudfigurer detta år och de behöver definitivt ta för sig mer för sitt eget och lagets bästa.

Liverpool ökade på sin ledning bara fem minuter senare. Efter en hörna flög bollen upp i luften och Matt Macey går ut för att boxa men misslyckas totalt. Han missar bollen och den hamnar tillslut hos Toni Gomes som enkelt kunde rulla in bollen i öppet mål. Några större chanser till reducering kom aldrig för Arsenal. Tredje raka förlusten och allt kan bara bli bättre nu för både reserverna och A-laget. U18 spelar hemma mot Brighton i ligan vid 12.30 på lördagsmorgonen.

Arsenal U23-Liverpool U23 1-3

Mål: 0-1 Woodburn (13), 0-2 Woodburn (43), 1-2 Akpom (67), 1-3 Gomes (72).

Så spelade Arsenal:

Matt Macey – Ainsley Maitland-Niles, Krystian Bielik, Kristopher Da Graca, Kostas Pileas – Ismael Bennacer, Jeff Reine-Adelaide – Ben Sheaf, Vlad Dragomir, Chris Willock – Chuba Akpom.

Avbytare: Hugo Keto, Stephy Mavididi, Chiori Johnson, Donyell Malen, Joshua DaSilva.