Medlemmar: 8783 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

U18-laget vann i Brighton.

Arsenal U18 i topp av Premier Academy League

mån 29 aug 2016 kl 17:28

Efter tre spelade omgångar av säsongen är U18-laget i topp av ligan. Det blev seger denna helg mot Brighton med 3-0 och förra årets genombrott, Donyell Malen stod för två mål.

Arsenals akademi har även inför denna säsong genomgått en hel del förändringar. Nya spelare har tagit steget ifrån den yngre akademin vid Hale End till seniorerna på träningsanläggningen i London Colney. U18-laget har även ny coach i år vid namn, Kwame Ampadu som säkerligen är ett bekant namn för vissa. Han spelade för Arsenal mellan 1988-91, dock gjorde han bara två matcher för A-laget.

Denna helg stod en resa söderut, till Brighton, på schemat för han och hans unga spelare. Laget har öppnat säsongen klart godkänt och hade före helgens match fyra poäng efter möten med Aston Villa och Swansea. Matchen mot Brighton skulle dock bli den bästa hittills. Laget spelade med högt tempo och resolut anfallsspel redan från avspark. Joe Willock öppnade målskyttet redan efter åtta minuter och sedan slog Donyell Malen till med två mål före paus. Alla tre mål gjordes efter fina kombinationsspel och de två målskyttarna förväntas ta stora kliv den här säsongen. Willock har det pratats om i flera år även om han ligger flera steg bakom hans bror, Chris Willock. Malen var en av de utstående spelarna förra året efter att han värvades in från Ajax så förhoppningsvis kan han vara med och konkurrera i U23 också.

Arsenal U18 leder för närvarande Premier Academy League med en poäng mer än Tottenham. Allt är som det ska vara. Nu i helgen väntar ett möte hemma mot Southampton på London Colney.

Brighton-Arsenal U18  0-3

Mål: 0-1 Willock (8), 0-2 Malen (15), 0-3 Malen (40).

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto – Jordi Osei-Tutu, Joseph Olowu, Daniel Ballard, Tolaji Bola – Marcus McGuane, Joshua DaSilva – Joe Willock, Robbie Burton, Reiss Nelson – Donyell Malen.

Avbytare: Joao Virginia, Josh Benford, Jay Beckford, Toby Omole.