Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Polare från förr - nu återförenas Jack Wilshere och Benik Afobe i Bournemouth.

"Afobe hjälpte oss att få Wilshere"

tor 1 sep 2016 kl 14:25

Eddie Howe erkänner nu efter transfer deadline day att Benik Afobe spelade stor roll för att Jack Wilshere skulle välja spel i Bournemouth.

Jack Wilshere sägs ha valt mellan tre klubbar primärt, det var ytterligare 19 som ska ha visat intresse, när det blev känt att Arsenal skulle låna ut mittfältaren.
24-åringen funderade på Roma, Crystal Palace och Bournemouth.
Men valde till slut Eddie Howes sydkustlag.

Och en av anledningarna till det var Benik Afobe. Den förre Arsenalstrikern. Det erkänner Howe i en intervju med Bournemouth Echo idag.
- Det är alltid nyttigt för en spelare att känna någon i vårt lag när man ska fatta ett beslut. Då kan man fråga personen ärliga frågor och man får ärliga svar hur klubben sköts och fungerar. Det verkar som att Benik svarade ärligt och sade bra saker för Jack bestämde sig för att komma, säger Howe.

Wilshere gjorde sitt första träningspass med sin nya klubb idag.
Och Howe tror att Arsenalmittfältaren kan vara den biten i pusslet som fattas för Bournemouth.
- Vi träffades och hade ett bra fotbollssnack. Vi pratade om klubben och diverse andra saker och självklart är vi nöjda att han valde oss. Jag känner att han kommer att göra riktigt bra ifrån sig hos oss. Det är en bra deal som kan passa oss båda, säger Howe till Bournemouths hemsida.