Medlemmar: 4735 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud nätade mot Italien - kan han göra mål även när VM-kvalet inleds för fransmännen imorgon borta mot Vitryssland.

"Jag förstår inte hatet mot mig"

mån 5 sep 2016 kl 16:49

Olivier Giroud hamnade i skottluggen efter "sexskandalen" mellan Mathieu Valbuena och Karim Benzema. Nu säger Arsenalanfallaren "Folk ville ha Benzema och tog ut det på mig".

Vinterns stora skandal inom fransk fotboll involverade Karim Benzema som anklagades för att delaktig i den utpressningshärva mot Mathieu Valbuena som uppdagades.
Valbuena pressades på pengar för att en påstådd sexvideo inte skulle spridas.
Och när Benzema "portades" från det franska landslaget och inte fick spela EM hamnade Olivier Giroud i skottgluggen.

När Frankrike träningsspelade inför EM buades Giroud flera gånger ut.
Och när Les Blues förlorade finalen mot Portugal ska Arsenalanfallaren fått tagit emot mer skit från de egna fansen.
29-åringen är nu med landslaget igen och har till tidningen Le Parisien uttalat sig igen om situationen.
- Jag kommer att svara, men fundera inte på att göra en rubrik av det, för det är inte viktigt. Jag var inte ansvarig, inte en avlägset för den här situationen. Och jag förstår inte hatet som har utvecklats mot mig. Folk ville ha Benzema på topp och tog ut det på mig, säger han.

- Jag förstod direkt att buandet inte var anti-Giroud utan pro-Benzema. Det kan inte ha varit på annat sätt. Jag kom från en bra säsong med Arsenal så det var bara en besvikelse. Och det störde mig. Jag var inte ens i närheten ansvarig för den här historien och jag förstod inte hatet mot mig.

Frankrike möter Vitryssland borta i VM-kvalet på tisdag kväll. Benzema är fortsatt avstängd från landslaget, men förbundets president Noel Le Graet har öppnat för att avstämningen hävs så snart rättegången är avklarad.