Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka trodde han blev lurad när Wenger ringde och ville värva honom.

Xhaka: "Jag trodde nån polare lurade mig"

tis 6 sep 2016 kl 12:00

När Arsene Wenger ringde och lämnade meddelande att Arsenal ville värva Granit Xhaka trodde mittfältaren att det var ett skämt från en polare. Sen ringde fransmannen tillbaka. - Jag blev mållös, säger Xhaka.

Arsenals köp av schweizaren Granit Xhaka blev klart redan före EM. Den 25 maj presenterades mittfältaren som Arsenalspelare när han lämnade Bourssia Mönchengladbach för runt £30 miljoner.
Den schweiziske landslagsmannen är just nu med sitt landslag.
Och där har han för Berner Zeitung berättat om hur övergången gick till.
- Jag var på träning och kom tillbaka och såg att jag hade ett missat samtal från ett nummer jag inte kände igen. Då lyssnade jag av ett meddelade, men det första jag tänkte var att det var en kompis som bara skulle luras. Sedan ringde han tillbaka och vi snackade ett par minuter. Jag var ganska mållös.

Arsene Wenger sade när övergången var klar att The Gunners scoutat Xhaka en tid och att han trodde att schweizaren skulle passa perfekt in i laget. I premiären satt han på bänken och fick hoppa in.
Mot Leicester och Watford lirade han från start.
När han jämför spel i Bundesliga kontra Premier Legaue säger han:
- När det gäller taktik så är Bundesliga en lite bättre liga. Det går lite snabbare i Premier League och det är mer fysiskt. Det är annorlunda. Jag skulle till och med säga att det är helt annorlunda. I England finns det lag som spelar mer långa bollar.
- Jag har inte tagit steget tull Arsenal för att sitta på bänken eller läktaren. Jag bytte till en klubb och en coach som kan utveckla mig.

Xhaka är inte den snabbaste av fotbollsspelare - men 24-åringen ser inget hinder med det trots att fotbollen i England är snabbare än i Tyskland.
- Jag vet att jag inte är den snabbaste spelare i benen. Men jag tror att jag är ganska snabb i huvudet. Jag tror också att jag förbättra mig i Arsenal när det gäller kraft och hastighet.

Hur upplever du Arsene Wenger?
- Han är verkligen en gentleman och en mycket lugn tränare. Han talar inte så mycket utan guidar mest, säger Xhaka som berättar att han tar lektioner i engelska en gång i veckan för att klara språket i sin nya hemstad bättre.

Schweiz möter EM-mästaren Portugal hemma ikväll när VM-kvalet inleds. Kick off är 20:45.