Medlemmar: 3398 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Chuba Akpom matchhjälte borta mot Derby.

Akpom fixade första segern för U23

lör 10 sep 2016 kl 01:06

Chuba Akpom stod för två mål när Arsenal U23 tog säsongens första seger borta mot Derby på St. Georges Park. Laget klättrar nu tillfälligt upp till nionde plats efter att ha legat som jumbo.

Efter tre raka förluster i öppningen av Premier League 2 var det dags för förändringar inom Arsenal. Steve Gatting hade fem nya spelare i startelvan till fredagens match mot Derby. Hugo Keto tog plats mellan stolparna, Chiori Johnson och Marc Bola in i backlinjen, Gedion Zelalem styrde mittfältet igen samtidigt som Chuba Akpom tog över uppe på topp.

Matchen på St. George's Park öppnades i ett mäktigt tempo ifrån Arsenals sida. Chris Willock gjorde ledningsmålet redan efter sex minuters spel och både Akpom och Stephy Mavididi var nära att uttöka strax därefter. Dock skulle inte den förstnämnde behöva vänta så länge på nätkänning. I den XX minuten slog han behärskat in en välplacerad bredsida bakom Derby-keepern. Detta summerar den första halvleken, allt handlade om Arsenal och det var i stort sätt spel mot ett mål.

Laget fortsatte att trumma på i början av den andra halvleken med Akpom och Willock i huvudrollerna. De båda jobbade fint fram 3-0 till Arsenal, Chuba sprang på en djupledsboll och höll undan sin försvarare före han avslutade med vänsterfoten lågt i det bortre hörnet. Mavididi och Bola hade sedan varsitt bra läge att sätta stor punkt på matchen, istället kom en reducering ifrån hemmalaget på straff närmare slutet. Detta skulle dock inte hjälpa de mycket eftersom tiden rann ut och Arsenal var flera nummer för stora denna kväll.

Låt oss hoppas att vi får fler utav dessa prestationer denna helg av olika lag inom Arsenal!

Derby-Arsenal  1-3

Mål: 0-1 Willock (6), 0-2 Akpom (27), 0-3 Akpom (54), 1-3 Vernam (72).

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto – Chiori Johnson, Krystian Bielik, Kristopher Da Graca, Marc Bola – Ainsley Maitland-Niles, Gedion Zelalem – Ben Sheaf, Stephy Mavididi, Chris Willock – Chuba Akpom.

Avbytare: Joshua Dasilva, Vlad Dragomir, Ismael Bennacer, Savvas Mourgos.