Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Chris Willock var Arsenals bästa spelare i mötet med PSG:s U19

Mållöst för Arsenal U19 i Paris

tis 13 sep 2016 kl 21:56

Europaspelet är igång precis som för herrarna och premiären spelades tidigare under tisdagen i Paris. En tuffare match mot PSG slutade mållöst. Svenske, Kristopher Da Graca spelade hela matchen i mittförsvaret för Arsenal.

Precis som under de senaste åren spelar Arsenals U19-lag i UEFA Youth League. Där ställs de emot talanger ifrån samma lag som A-lagen möter i gruppspelet utav Champions League. Det är en fantastisk turnering att följa och många stora framtidslöften får visa upp sig här. Via UEFAs hemsida är det enkelt att se de flesta matcherna och är man på plats i London för en match i Champions League på Emirates, så är det enkelt att under eftermiddagen besöka Boreham Wood för att se en ungdomarna spela. Det är alltid gratis entré och bra underhållning. 

Arsenals öppningsmatch av Europaspelet skulle visa sig bli en väldigt fysisk batalj. Andries Jonker som gör sin andra säsong inom klubbens akademi hade bra fart på sina mannar under den första halvleken. Vid flera tillfällen hade man kunnat få in ett mål före pausvilan, Chris Willock och Donyell Malen med de bästa chanserna. Den förstnämnde spelade en stor roll för Arsenal även i den andra halvleken men som lag lyckades man inte riktigt. Flera detaljer saknades i anfallsspelet och man hade Hugo Keto i målet att tacka en del för att man iallafall fick med sig en poäng i slutet. 

Nästa möte i UEFA Youth League är hemma mot Basel om två veckor. 

Paris Saint-Germain-Arsenal  0-0

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto - Chiori Johnson, Kristopher Da Graca, Krystian Bielik, Marc Bola - Marcus McGuane, Joshua DaSilva - Reiss Nelson, Stephy Mavididi, Chris Willock - Donyell Malen. 

Avbytare: Vlad Dragomir, Edward Nketiah, Tolaji Bola, Joao Virginia, Jordi Osei-Tutu, Savvas Mourgos, Trae Coyle.