Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev förlust mot Chelsea, men Arsenal leder fortfarande serien.

Säsongens första förlust för Arsenal U18

sön 18 sep 2016 kl 16:43

Arsenal U18 åkte på årets första förlust under lördagen när man gästade Chelseas träningsanläggning vid Cobham. Förlust med 4-2 men laget fortsätter dock att toppa serien på målskillnad.

Chelsea är den akademi i London med mest pengar och man spenderar stora summor på spelare i alla led varje år. Därför har Arsenal, sedan Abramovichs ankomst till klubben, haft det väldigt tufft att matcha i ungdomsmatcherna. Även denna helg skulle Arsenal visa sig vara ett nummer mindre.

De blåa gjorde två snabba mål bakom Joao Virginia i Arsenal-målet och därifrån var det en lång uppförsbacke. Tack vare ett par bra räddningar från den portugisiska målvakten fanns det fortfarande hopp när ett reduceringsmål kom. Joe Willock stod för ett fint förarbete innan Jordi Osei-Tutu avslutade i nät. Trots att Chelsea en stund senare utökade till både 3-1 och 4-1 slutade inte Kwame Ampadus mannar att jobba för ett resultat. Josh Benson byttes in i slutfasen av matchen och reducerade till 4-2 som senare skulle bli slutresultatet.

En tyngre eftermiddag för Arsenal ute i Cobham men som sagt är Chelsea numret starkare på ungdomssidan just nu. En stor talang vid namn Martell Tyler-Crossdale stod bland annat för ett hattrick. Nästa helg väntar Leicester City på hemmaplan för Arsenal U18. Eventuellt kommer några spelare att vara aktuella för spel i måndagens U23-match hemma mot Everton.

Chelsea U18-Arsenal U18 4-2

Mål: 1-0 Tyler-Crossdale (2), 2-0 Tyler-Crossdale (5), 2-1 Osei-Tutu (40), 3-1 Harvey St. Clair (50), 4-1 Tyler-Crossdale (72), 4-2 Benson (86).

Så spelade Arsenal:

Joao Virginia - Jordi Osei-Tutu, Joseph Olowu, Daniel Ballard, Tolaji Bola - Robbie Burton, Marcus McGuane - Joe Willock, Donyell Malen, Emile Smith-Rowe - Edward Nketiah.

Avbytare: Josh Benson, Trae Coyle, Toby Omole, Arthur Okonkwo, Dominic Thompson.