Medlemmar: 4735 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal får möta en bekant ansikte ikväll när Ligacupen startar. Nicklas Bendtner lär starta för Forest.

"Jag kommer jubla om jag gör mål"

tis 20 sep 2016 kl 12:16

Han ville bli världens bäste anfallare - men misslyckades kapitalt. Ikväll ska den förre Arsenalspelaren Nicklas Bendtner få fart på karriären igen när han förväntas göra sin första start för sin nya klubb Nottingham Forest. Mot Arsenal.

Kvällens Ligacupmatch är nog betydligt mer speciellt för Nottingham än för Arsenal. Men den som är mest taggad inför mötet på City Ground är nog danske Nicklas Bendtner.
Den förre Arsenalanfallaren förväntas göra sin första start för sin nya klubb.
- Om jag gör mål mot Arsenal kommer jag att jubla, men jag lovar att inte skapa kaos, säger dansken.

Det är annars en grej som han varit bra på tidigare i karriären. Den långe anfallaren upptäcktes av - och värvades till Arsenal - av Arsene Wenger sommaren 2004. Bendtner var 16 år då.
Wenger säger till Mirror inför matchen att anfallaren "had it all".
- Han var väldigt ung när jag hittade honom och tyckte att han var väldigt intressant för han hade bra teknik, bra längd, var snabb, bra i luften och bra med spelet med fötterna.

Men trots att Bendtner gjorde nästan 50 mål för Arsenal under sin tid i klubben fram till 2014 så var det mycket strul och problem. Han lånades ut till Birmingham, Sunderland och Juventus. Men framför allt hände det saker utanför planen.
- När han gjorde misstag så var han stor nog att stå för dem och säga att det var hans fel, säger Wenger.
- Det finns saker som skulle vilja ha ogjorda, både på och utanför planen. Uppfattningen har varit att jag har gjort dumma saker utanför planen som det skrivits om, men ni har aldrig sett mig göra en intervju där jag förklarat eller gråtit ut om situationen, säger Bendtner till Telegraph.
Och fortsätter:
- Jag snackade med en kompis om detta nyligen, och han sa att om jag var ute med min tjej och en annan kille är på henne, vad gör man? Jag sade åt honom att dra, då ger han sig på mig och då har jag inte riktigt något val. Jag är med i det och nästa dag står det i tidningen att Nicklas varit i bråk. Det är upp till folk att göra deras egna bedömningar. Jag tycker inte att jag behöver gå ut och säga saker, och be om ursäkt, för jag är inte en sådan person.

2009 utsågs Bendtner till årets spelare i Danmark och ombads sia om sin karriär och vad han siktade på.
Svaret: I want to be top scorer in the Premier League, top scorer at the World Cup and, within five years, I want to be among the best strikers in the world. Trust me, it will happen."
När han snackar om citatet idag - när han återigen siktar mer på att få fart på karriären igen än att jaga Messi - säger han:
- Det är inte så att jag ångrar att jag sa så för det är vad alla vill. Det är bara det att ingen säger det. Spelar du i Championship siktar du på Premier League, om du spelar i ett topplag så vill kanske gå till Real Madrid eller Barcelona i Spanien. - Men det är som det. Folk snackar inte om såna saker för det kan skada en. Jag var väldigt ung och kanske sa det lite för tidigt innan jag var i den kategorin av spelare eller kunde ta mig dit. Men visst har det plågat mig, sättet det skrevs på. Sa du verkligen det? Jag tycker inte att det är något fel med att vara ambition. Det var därför jag sade det.

För två år sedan lämnade Bendtner Arsenal för gott. Karriären styrdes vidare till Wolfsburg. Men inte heller i Tyskland blev det någon succé. Han kom med indraget körkort efter en fyllestyrning i Köpenhamn och andra bråk i bagaget.
Kontraktet bröts ett år i förväg och efter nya problem lämnade Bendtner klubben i slutet av april.
Och när transferfönstret stängde var dansken fortfarande klubblös.
Då dök Nottingham Forest upp.
- Jag hoppas att jag har tio år kvar. Du vet när det är ärligt, jag är på ett ställe nu där jag verkligen är lycklig och får spela fotboll. Jag har fortfarande tid på mig att hinna uppnå det jag vill och vad jag behöver förbättra. Förhoppningsvis kan vi sitta här om tio år med några pokaler och det blir en fantastisk historia.

Så Lorden är tillbaka - även om Bendtner själv ville begrava begreppet när han skrev på för Forest. På Instagram skrev han "The Lord is Dead".
- Jag ser inte meningen med smeknamnet, men jag antar att det finns värre. Jag har dessutom bättre själv, men jag kan inte berätta. Jag vet inte hur det startade och när, men helt plötsligt var det någon som sade till mig: Vet du att alla kallar dig Lord?. Jag visste inte, men de sade åt mig att kolla Twitter och Instagram och det blev bara mer och mer. Jag kan nog helt ärligt inte döda det, vad jag än gör, säger Bendtner.