Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger och Arsenal är vidare till fjärde omgången av Ligacupen.

"Inte så lätt som siffrorna visade"

ons 21 sep 2016 kl 03:18

Siffrorna kan säga att Arsenal fick en lätt resa till den fjärde omgången efter 4-0 borta mot Nottingham Forest. Men Arsene Wenger tycker inte att resultatet speglar hur matchen var.

Arsenal tog sig förbi den tredje omgången av Ligacupen efter 4-0 på City Ground mot Nottingham Forest.
När tränaren Arsene Wenger summerade matchen och resultatet sade han:
- Det var en trixig match. Vi gjorde en bra match som gav oss segern. Resultatet säger att det var en komfortabel seger, men den var inte riktigt så komfortabel. Det var en svår match, men vi höll ihop det bra och såg ut som ett lag som verkligen ville gå vidare.
- Vår tekniska överlägenhet gjorde skillnad i den andra halvleken.

Gunners hade med sig 1-0 till vilan. Efter paus gjorde nyförvärvet Lucas Perez sina två första Arsenalmål och matchen var punkterad.
- Han visade vad jag har förväntat mig från honom. Att han kan jobba hårt, men också göra mål. Han visade också att han kan vara en lagspelare där vid 4-0-målet som Chamberlain gjorde. Jag är nöjd med insatsen idag och den kvalitet som han har, säger Wenger.

Granit Xhaka bombade in ett nytt distansmål - hans andra på fyra dagar.
Något som överraskade Wenger.
- Han har ett bra skott, men förra säsongen spelade han väldigt djupt i planen och fick inte mycket chanser, men jag hoppas det här ger honom mersmak. Det är jättebra för honom att han får självförtroende och att han vet att han kan göra mål.

Wenger tror att förra säsongen 0-3-förlust i den fjärde omgången av cupen mot Sheffield Wednesday hjälpte Arsenal.
- Jag sade innan matchen till spelarna att förra säsongen så vann vi mot Tottenham i den här omgången, sedan åkte vi till Sheffield Wednesday och förlorade med 0-3 för att vi inte mentalt var redo för det som Championshiplagen kommer med. Jag tror att historien hjälpte oss ikväll för vi startade mycket starkare.

Den fjärde omgången av Ligacupen lottas efter Northampton v Manchester United, onsdag kväll.