Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Theo Walcott har haft en bra start på årets säsong.

Walcott: "Just nu är allt perfekt"

ons 28 sep 2016 kl 14:50

Förra säsongen gjorde Teo Walcott nio mål på 42 matcher. I år har det redan blev tre fullträffar och engelsmannen har hyllats för sitt spel. Nu berättar han själv om förändringen.

Theo Walcotts karriär har gått som en berg-och-dalbana. Höga toppar och djupa dalar. Förra säsongen var ingen höjdare och många fans ville sälja anfallaren under sommaren.
Men Arsene Wenger snackade med 27-åringen.
Gav honom nytt förtroende och mer speltid.
Walcott har svarat med att öppna säsongen starkt och nätat tre gånger på de sex inledande matcherna som han spelat.
- Jag njuter bara av fotbollen för tillfället. Jag jobbar hårt och det beror bara på hårt jobb. Jag har gjort det sedan slutet av förra säsongen och fortsatte hela sommaren. Det gäller att glömma matcherna som varit och sedan bara fokusera på de som kommer. Jag vill bara vara bättre än vad jag var dagen före, säger han på presskonferensen inför kvällens möte med Basel.

- Vi kommer från ett väldigt positivt resultat (mot Chelsea) och energinivån i gruppen är väldigt hög för tillfället. Vi är en tight grupp. Nu ska vi bara vara ärliga mot oss själva och vi måste glömma den matchen för vi har en väldigt svår match framför oss. På vissa sätt är den väldigt likvärdig matchen mot Chelsea. De har haft några fantastiska resultat i sin liga. Det har varit nu vi haft problem på hemmaplan så vi måste ställa det till rätta nu.

Har besvikelsen att inte bli uttagen till EM i somras sporrat dig?
- Inte alls. Jag och managern satte oss ner och snackade och jag tittade på mig själv. Det finns ingen mening med att gräma sig över det som hänt. Jag vet vad jag kan göra och jag har inget emot vad folk säger för jobbar jag bara tillräckligt hårt vet jag vad jag kan göra. Min form beror på det. Sedan har managern visat oerhört stor tro på mig. Det vill jag återbetala. Jag vill att det ska gå bra för laget och det kan man se på min vilja när jag spelar. Det har skett en förändring mot innan i hur jag ser på matcherna.

Hur ser du på landslagsspel?
- Helt ärlig så funderar jag inte på det alls. Jag tänker på dagens träningspass och hur jag ska ta hand om motståndet och matchen. Sedan har vi Burnley. Just nu är jag bara här. Om vi kommer dit så kommer jag fundera på det.

Arsenal öppnade Champions League-spelet med att lira 1-1 borta mot PSG. En match som Walcott missade och fick se från tv-soffan.
- Det är alltid viktigt att starta bra. Vi lyckades göra det borta mot PSG som är ett tufft motstånd och vi fick med oss ett resultat. Vi har ett sådant lag i år. Väldigt mycket rutin och välbalanserat. Vi har grym speed i anfallsspelet och grym energi. Tidigare år har vi haft det tufft i första matchen på Emirates, speciellt efter ett bra resultat som vi hade i helgen. Vi måste se till att energinivån är hög för vi vet hur starka de kommer att vara och hur svårt det blir att bryta ner dem. Och med det hemmastödet som vi hade i helgen, som var fantastiskt, så hoppas jag att vi får en bra start.

Om den tunga förra säsongen och hur han med hårt arbete tagit sig tillbaka säger han:
- Jag hade det tungt förra säsongen och mot slutet fick jag inte så mycket speltid, men jobbade hela tiden hårt och det var nog från då. Jag pratade med många personer och plötsligt väcktes något i mig som jag inte visste om. Nu är jag helt annorlunda. Jag vill bara bli bättre och bättre för folk har trott så mycket på mig, de har aldrig gett upp hoppet om mig och jag känner att jag behöver ge tillbaka. Nu kanske jag ser det som att jag gör det och gör det för mig själv. Tidigare tänkte jag på andra istället för mig själv. Det gäller att få balansen rätt, att göra rätt sak vid rätt tillfälle. Just nu är allt perfekt och jag njuter av livet och av fotbollen.