Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger snackar Basel med Granit Xhaka som lirat där innan.

Wenger siktar på gruppseger i CL

ons 28 sep 2016 kl 16:42

Arsenal kravlade sig vidare med minsta marginal ifjol - men åkte ut direkt i slutspelet mot Barcelona. Nu vill Arsene Wenger att laget vinner gruppen.

En poäng borta mot PSG i årets Champions League-premiär var en bra start för Arsenal. Ikväll väntar Basel på hemmaplan. Och i år vill Arsene Wenger att The Gunners tar tag i sakerna direkt och visar att man vill vara med och slåss om gruppsegern.
- Det är vårt mål att nå längre. Vi hade en bra match i lördags. Nu måste vi visa att vi kan gå från en bra match till en ny bra match. Vi har alltid gått vidare från gruppen, ifjol efter vissa svårigheter för vi gjorde det svårt för oss själva. Vi har lärt oss att det inte bara är viktigt att gå vidare, utan också att göra det som gruppvinnare för det ger dig mycket större chanser sen, säger fransmannen.

Förra säsongen hade Arsenal stora problem i Champions League och det var först efter 3-0 borta mot Olympiakos som andraplatsen och avancemanget säkrades.
Men som grupptvåa får man en gruppetta när slutspelet börjar.
Och Arsenal fick Barcelona - och föll med 1-5 totalt.

Självklart har Wenger pratat med både Mohamed Elneny och Granit Xhaka inför mötet med de schweiziska mästarna.
Granit kommer dessutom att möta sin bror igen. Duon drabbade samman i somras när Albanien mötte Schweiz i EM.
Nu är det dags igen.
- Jag har pratat med honom lite grann. För Xhaka kommer möta Xhaka, så det är ett familjejobb. De gömmer nog lite saker för varandra också. Men självklart har vi bra koll på Basel. Vi köpte ju Elneny från dem förra säsongen och jag känner till dem ganska bra. Det är ett lag som dominerat den schweiziska ligan under en lång tid med suveräna resultat i England. De har vunnit mot alla i England, mot Chelsea, mot Manchester United och mot Liverpool.

- De är ett väldigt erfaret lag som har varit med i Champions League många gånger. De kommer inte att påverkas av att komma hit och spela. Å andra sidan har de inget att förlora. Det är alltid farligt, för de är ett lag med bra kvalitet, säger Wenger.

Arsenal kommer att spela i sina bortatröjor ikväll.
Kick off på Emirates Stadium är 20:45.