Medlemmar: 6157 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tung förlust för U19-laget.

Tung förlust i UEFA Youth League

ons 28 sep 2016 kl 17:56

Arsenals U19-lag tog emot Basel ute i Boreham Wood under onsdagsförmiddagen. Det slutade med förlust 1-2 efter sent segermål av gästerna.

Efter att ha spelat en mållös match borta mot PSG i öppningen av gruppspelet i Europa, hoppades många på lite mer underhållning mot Basel. Underhållning och dramatik skulle det bli, dock inte med ett lyckligt slut. En positiv notis före matchen var att svenske, Kristopher Da Graca tog plats i startelvan. Han spelade alla 90 minuter.

Matchen överlag var jämn men väldigt svängig. Det skapades lägen åt båda håll på grund utav mycket misstag i defensiverna. Basel tog ledningen med fem minuter kvar att spela av den första halvleken. Repliken ifrån Arsenal kom snabbt i andra halvlek genom Vlad Dragomir som kvitterade i den 55:e minuten. Han är en av de mest framstående yngre spelarna som trycker på ifrån U18. Dragomir stod för ett hattrick mot Leicester's U18 i helgen när man besegrade dem med 5-0.

Denna match mot Basel skulle som sagt inte sluta på ett bra sätt dock. På tilläggstid drar Chiori Johnson ner en spelare i straffområdet och gästerna tilldelas straff. Manzambi sätter bollen i nät i den 94:e minuten och tre poäng till Schweiz är fullbordat.

Förhoppningsvis ett bättre resultat ifrån A-laget på Emirates ikväll. Nästa ungdomsmatch är U18s North London Derby borta mot Spurs på lördag.

Arsenal U19-Basel U19 1-2

Mål: 0-1 Cümart (40), 1-1 Dragomir (55), 1-2 Manzambi (94).

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto - Chiori Johnson, Kris Da Graca, Krystian Bielik, Marc Bola - Reiss Nelson, Marcus McGuane, Pelenda Da Silva - Vlad Dragomir, Stephy Mavididi, Donyell Malen.

Avbytare: Joao Virginia, Savvas Mourgos, Eddie Nketiah, Kalen Hinds, Jordi Osei-Tutu, Tolaji Bola, Trae Coyle.