Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tackar Walcott i den 70:e minuten för matchen och de två målen.

Wenger: "Första halvlek var toppkvalitet"

tor 29 sep 2016 kl 02:41

3-0 mot Chelsea följdes upp med 2-0 mot Basel. Arsene Wenger hyllade sina spelare. - Det kändes som Chelseamatchen igen, säger Arsenaltränaren.

Arsene Wenger kunde le med stora mått när han mötte pressen efter 2-0 och en ny kanonmatch av Arsenal.
Fransmannen hyllade - och gratulerade - sina spelare.
- Det kändes som Chelseamatchen igen. Jag vill gratulera spelarna för kvaliteten de hade i matchen. Det enda som är synd är att vi inte gjorde fler mål med tanke på chanserna vi skapade. Vi slappnade av lite i andra halvleken och vi kunde inte göra det tredje målet. Vi hade ändå många chanser, men det är tufft att behålla speeden och noggrannheten i passningsspelet i 90 minuter. Men första halvlek var topp, toppkvalitet, som mot Chelsea, säger Wenger.

- Att vi spelar så här bra är för att vi jobbar hårt, men också självförtroende som kommer från de senaste matchernas resultat. Vi har varit lite kantiga på hemmaplan in ett par matcher men nu ser det ut som att vi spelar med full speed och kraft. Nu är det upp till oss att fortsätta att utvecklas. Jag tror vi kan göra det bättre och det är tack vare vår ödmjukhet. Vi startar imorgon bitti och sen är det fokus på vår nästa match (Burnley på söndag).

Wenger hyllade även Walcott - men säger att hans förvandling till 95 procent beror på honom själv. Det snack han hade med anfallaren under sommaren ska ha spelat mindre roll, enligt Wenger.
Om Alexis spel som toppforward säger han:
- För tillfället ser det ut som att han det som krävs för att göra det bra i den positionen. Han blir starkare för varje match som går.