Medlemmar: 6126 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal slog Spurs dubbelt i helgen.

Dubbla derbysegrar för ungdomarna

lör 1 okt 2016 kl 22:42

Under lördagsmorgonen spelade både Arsenals U18- och U16-lag borta mot Tottenham. Det blev två klara segrar mot ärkerivalen.

När akademier spelar mot varandra är det allt som oftast så att både U18- och U16-lagen reser ihop på bortamatcher och spelar samtidigt. När Arsenal spelar sina matcher hemma på London Colney spelar U18 på huvudplanen och U16 hör till på en mindre plan intill. Denna helg var det dags för bortaresa till Tottenhams träningsanläggning som ligger i Enfield strax utanför London. Även om rivaliteten inte är på samma nivå som för herrlaget, ligger det ändå stor prestige mellan klubbarna och tränare att vinna dessa matcher.

En helg som denna när hyllningarna för Arsene Wenger flödar kan man ju även passa på att ta upp hur mycket han betytt för utvecklingen av klubbens akademi. Arsenal har moderniserat och byggt upp både träningsanläggningen vid London Colney och Hale End under hans tid. Detta har spelat en stor del i att han sedan kunnat utveckla så många talanger som lyckats att ta sig till en toppnivå som spelare hos The Gunners eller andra klubbar. Hur som helst, precis som i så många fall tidigare blev det även segrar i dessa North London Derbyn. Arsenals U16 vann derbyt med hela 5-1 samtidigt som U18 stod för en bra 4-2 seger. Det satt länge inne för U18, men efter mål ifrån Nathan Tella och Trae Coyle i slutminuterna blev det röd seger. De två tidigare målen gjordes utav Joe Willock och Kostas Pileas. Laget fortsätter att toppa Premier Academy League före Reading.

Tottenham Hotspurs U16-Arsenal  1-5

Tottenham Hotspurs U18-Arsenal  2-4

Så spelade Arsenal U18:

Joao Virginia, Jordi Osei-Tutu, Tolaji Bola, Marcus McGuane, Joseph Olowu, Kostas Pileas, Donyell Malen, Josh Da silva, Edward Nketiah, Vlad Dragomir, Trae Coyle.

Avbytare: Alex Crean, Daniel Ballard, Josh Benson, Joe Willock, Nathan Tella.