Medlemmar: 3068 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenals fina form fortsätta innan det blir landslagsspel kommande vecka?

Arsenal siktar på femte raka segern

sön 2 okt 2016 kl 12:12

Arsenal har fyra raka Premier League-vinster efter den darriga starten. I eftermiddag väntar Burnley borta. - Det ser ut som att vi har blivit ett par snäpp bättre, säger Wenger.

Efter 3-4 mot Liverpool och 0-0 mot Leicester har Arsenal fått ordentlig fart på grejerna under slutet av augusti och september. I ligaspelet har Wengers lag fyra raka segrar.
Lägg där till avancemang i Ligacupen och bra resultat i Champions League.
- Det ser ut som att vi har blivit ett par snäpp bättre. Vi har bättre balans. Vår ambition är alltid att anfalla. Laget har bättre tro på det vi gör och vill göra för tillfället. Men vi måste ta hand om det och behålla högt fokus, säger Wenger.
- Vi spelade bra mot Chelsea och mot Basel. Nu gäller det att vi kan avsluta veckan bra även mot Burnley.

Arsenal reser till Turf Moor i Burnley för möte med Premier League-nykomlingen som inlett säsongen med sju poäng på de sex första matcherna. På skadelistan finns fortfarande Aaron Ramsey, Per Mertesacker, Danny Welbeck, Carl Jenkinson och Olivier Giroud.
Coqulein, som klev av mot Chelsea med en befarad ledbandsskada, har återhämtat sig mycket kvickare än förväntat och kan kanske spela mot Burnley.
Även om inte Wenger tror det.
- Coqulein ser mycket bättre ut än förväntat med sitt knä och han kommer att testas innan (fredag), men jag tror inte att han kommer att kunna spela. Vi trodde att hans ledband var skadat, men det var inte så. Han tränade igår (torsdag) och vill starta. Men vi måste vara lite försiktiga.

Carl Jenkinson är också tillbaka i träning, men inte aktuell för spel. Aaron Ramsey, som dragits med en efterhängsen hamstringskada sedan premiären, ska nu vara tillbaka igen när Premier League drar igång igen efter stundande landslagsperiod.
Hur status är med Giroud är oklart. Han har problem med en tåskada och kommer inte till spel mot Burnley.
I hemmalaget saknas skadade Ashley Barnes och Twitteravstängde Andre Gray.

Arsenal har bra facit mot Burnley. The Gunners har inte förlorat mot Burnley under PL-tiden - tre vinster och ett kryss.
Arsenal kommer spela i bortastället i eftermiddag.
Kick off är 17.30 och matchen sänds på Viasat Premium och Viaplay.